Turmat – enkle og gode oppskrifter – tips og inspirasjon
Enkle og gode turmat-oppskrifter
Mat smaker ofte enda bedre ute, men hva skal du finne på – og hva har du plass til å ta med? Få tips og oppskrifter til både turfrokost, lunsj, turmiddager og desserter.

Turmat må ikke være kjedelig, men gjerne rask og lett å lage. Her finner du enkle og gode tips til turmatoppskrifter som du enten kan tilberede på primus, på bål eller som du preppe helt eller delvis klar hjemme før du drar ut.
Disse turmatoppskriftene er ganske enkle å lykkes med, og inneholder ingredienser som er lett å få tak i på butikken. La deg inspirere!
Turfrokost
En god start på dagen begynner med en skikkelig frokost.

Lunsj og inspirerende nistepakker
Medbrakt mat som gjør det mulig å være ute enda litt lenger:
Peanøttboller med banan (glutenfri)
Middag på primus
Med en brenner, stekepanne eller en kjele, så kan du prøve deg på noen av disse rettene.

Middag på bål
Mat som lages over åpen ild, smaker alltid litt ekstra godt.
Oppskrifter til syvsteinsovn
Lag mat på en eldgammel måte som fortsatt funker. Spennende for både store og små!
• Varmrøkt kveite med rotgrønnsaker
Kaker/snacks/dessert
Har du noe å feire, eller bare lyst på noe søtt og annet enn en tørr energibar:
• Ostekake med friske bær på primus
• Iskrem på tur (sjokolade/vanilje)
• Lag din egen nøtteblanding (obs: HOT!)
• Ingefærstekte pærer med is på termos
Ekspedisjon/langtur
Inspirasjon til de turene der vekt, holdbarhet og antall kalorier faktisk er ganske viktig: