Turmat må ikke være kjedelig, men kan gjerne være raskt og lett å lage. Vi har samlet noen av våre aller beste tips med turmatoppskrifter som du enten kan tilberede på primus, bålet eller som du lager helt eller delvis klar hjemme før du drar ut. 

Våre turmatoppskrifter er ganske enkle å lage, og med ingredienser som er lett å få tak i på butikken.

byggrynsgrøt turfrokost
BYGGRYNSGRAUT: Nam! Gjerne med vottene på og god utsikt til. Foto: Sigrid Henjum

Turfrokost

En god start på dagen begynner med en skikkelig frokost.

Lunsj og gode nistepakker

Medbrakt mat gjør det mulig å være ute enda litt lenger.

Middag på primus

Med en brenner, stekepanne eller en kjele, så kan du prøve deg på noen av disse rettene.

turmat bål
EN FINERE MIDDAG UTE: Noe godt er på gang, langtidsstekt kjøtt på bål med sopp og bakte grønnsaker. Foto: Nina Volstad

Middag på bål

Mat som lages over åpen ild, smaker alltid litt ekstra godt.

Oppskrifter til syvsteinsovn

Snaddermat, laget på en eldgammel måte som fortsatt funker. Spennende for både store og små:

Varmrøkt kveite med rotgrønnsaker

Ferske hveteboller

Kaker/snacks/dessert

Har du noe å feire, eller bare lyst på noe søtt og annet enn en tørr energibar:

Ostekake med friske bær på primus 

Sjokoladekjeks på primus

Iskrem på tur (sjokolade/vanilje)

Lag din egen nøtteblanding (obs: HOT!)

Sjokoladefondant i appelsin

Cookies med sjokoladebiter på bål
COOKIES MED SJOKOLADEBITER: En skikkelig godbit, som heldigvis ikke tar så veldig lang tid å gjennomsteke. Foto: John Hobberstad

Ekspedisjon/langtur

Inspirasjon til de turene der vekt, holdbarhet og antall kalorier faktisk er ganske viktig:

Vi har også testet en rekke drytech-retter

turmat fruktrull
FRUKTRULL: Tørka smoothie. Genialt? Foto: Sigrid Henjum