Turmat

Mat smaker bedre på tur! Her får du de beste tipsene til gode måltider du kan tilberede på bålet, i primusen, eller ha med hjemmefra. Søte fristelser, spennende middager, og lur lommemat, og selvsagt test av turutstyr til matlaging.

UTEMAGASINET.NO
GOD SAMLING: Denne nista er like god dagen etter, ifølge bror min.
Turmat

Oppskrift på Holsen sin sop i hop

Her har du mat som passer for å utnytta sol og lengre dagar ute på...
UTEMAGASINET.NO
+
Uimotståleg: Med denne smarte metoden er jordbær noko du kan ha glede av sjølv om jordbærsesongen er kort. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Slik kan du nyte jordbær hele året

Alle elskar jordbær! Eg skulle ynskje dei kunna vara heile året! Det kan dei med...
UTEMAGASINET.NO
SAFT: Bjørkesafta kan du drikka som han er, i bakverk eller koka inn til sirup. Sirupen er nydeleg på is, på ost, i teen eller på pannekakene. Foto: Sigrid Henjum
Turmat

Slik lager du bjørkesaft - Gudedrikken

Det er om våren det skjer i skogen – trea vert fylt med kraft, før...
UTEMAGASINET.NO
KALDE KALORIBOMBER: Bjørnebrød og brownies som aldri frys! Foto: Sigrid Henjum

Energibarer som ikke fryser

På vintertur bruker kroppen mer energi på å holde deg varm. Ta med deg supergode...
UTEMAGASINET.NO
POTET: Visste du at poteta er ei av verdas viktigaste matvarer? Den blir dyrka nesten overalt i Noreg, og som turmat er det både mettande og velsmakande. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Oppskrift på bakt potet som turmat

Bakt potet er enkel og god turmat. Her får du også med deg to oppskrifter...
UTEMAGASINET.NO
TURKAKE: Energikake med frukt og honning. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Energikake med frukt og honning

Dette er ei nydeleg kake som held seg lenge, ho vert faktisk berre betre med...
UTEMAGASINET.NO
Pinnebrød gleder både store og små på tur. Foto: Sigrid Henjum / Turkokeboka Et ute
TURMAT

Suksessoppskrift på pinnebrød

Slik lager du skikkelig godt pinnebrød. Turekspert Sigrid Henjum gir deg sin beste oppskrift. Husk...
UTEMAGASINET.NO
LEFSEGODT: Du kan gjere potetlefser på tur til eit lite prosjekt ved å laga dei sjølv og kanskje steika dei ute? Perfekt for barnehagar eller som julekos for heile familien. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Hjemmelagde potetlefser

Potetlefser kan du laga heile året. Og ja, du kan sjølvsagt steike dei ute.
UTEMAGASINET.NO
ENKLE TURRETTAR: På tur vil vi gjerne ha noko som raskt blir ferdig. Denne pastaretten kallar vi for Trippel P. Her pynta med surblad. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Enkle turmiddager

God turmiddag? Pasta blir aldri feil. Her får du tre enkle oppskrifter.
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

GODT PÅ TUR

Turgodt kan du gjerne lage sjøl. Få UTE-Sigrid sine oppskrifter på kjeks og sjokolade.
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

Gå på chaga-jakt

Chaga, eller kreftkjuke som det også heiter, er ein sopp som hovudsakleg veks på bjørk....
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Tur-burger

Med eller utan kjøtt? Her er Sigrids to favorittar!
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

Turmat som barna liker

Tre fristande oppskrifter til familieturen.
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

Quesedillas på primus

Supergord turmat.
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Potetsuppe med skogpynt

Ei enkel suppe som kan serverast både varm og kald. Kald suppe passar godt i...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Fiskegryte på primus

Nyt lange sommarkveldar på eit svaberg, med gryta putrande på primusen.
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

KAKE PÅ PRIMUS

Denne deilige kaka lager du i turpanna!
UTEMAGASINET.NO
Turmat

Nistetips: Innbakt pizza

Det er godt å vera impulsiv. Å kunne hiva seg med ein kompis på tur,...
UTEMAGASINET.NO

Sjokoladefondant i appelsin

Godt tips til påsketuren.
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Festmiddag på tur

Denne menyen kan du la deg inspirere av, og forhåpentlegvis blir det mange festlege anledningar!...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Natronkaker på bål

Natronkaker, klart det går an å lage ute på bål. Dei er små, lubne og...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Flamberte molter

Smak av haust.
UTEMAGASINET.NO

Grill ein fylt paprika

Ein saftig paprika vert ikkje svidd inni! Han kan vera heilt svart utanpå, men inni...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

RISKAKER MED KOKOS OG PISTASJ

Det er alltid best å støtte lokale bakerier. Men det kan være langt mellom dem,...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Treretters på tur

Vår hyttedrøm ble virkelig etter å ha kjøpt en enkel tømmerkoie på fjellet uten strøm...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Lag din egen tursnacks

Masalanøtter er perfekt å ha med på tur, som forrett eller snacks!
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

turmat uten kjøtt

Blir du med på kjøttkutt?
UTEMAGASINET.NO
Turmat

Fiskegrateng på primus

Kombinasjonen av kvit fisk, makaroni, grønsaker og kvit saus er ein klassikar. Prøv å laga...
UTEMAGASINET.NO
Turmat

Primus-middag

All mat kan lagast på primus ute, men her skal du få nokre heilt nye...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Lag boller på bål

Nysteikte kveitebollar med godt smør, det finst nesten ikkje noko som er betre! Kva med...
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

Turmat for langtur

Skal du på langtur og vil eta skikkeleg mat undervegs, bør du læra deg matturking.
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Arme og rike riddarar

Skilnaden er kor mykje søtt og godt du blandar dei i før du steiker dei...
UTEMAGASINET.NO
Turmat

Påskemeny

Påske er tid for skitur, hyttetur, ei god bok og gul pynt overalt. Pølser på...
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

Rask, lett og mettende turmat

Når kroppen er sliten og du har brukt alt av krefter, skrik magen etter feitt...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Kaffe på tur

Det er lett å slå kaffien over på ein termos. Men har du god tid...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Is på tur

Iskrem freistar oss i vårsola, men du treng ikkje vera i nærleiken av ein...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Pizza på bålet

Med bål og medbrakt stekepanne er det lett å lage god pizza på tur.
UTEMAGASINET.NO

Tapas på bålet

Har du lyst å fyra opp bålet eller primusen i vintermørket, har eg ein idè...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Snickerskake

Søtt og salt gjer underverk når kroppen er sliten, psyken er pumpa eller om du...
UTEMAGASINET.NO

Arabiske netter på bålet

Når kveldane vert mørke, haustlufta klar og lauvet har skifta farge, då er me klare...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Pannekaker på primus

Stabler av halvfeite, dvaske pannekaker forringer livskvaliteten. Glem for en gangs skyld syltetøyet. Men husk...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Brødbaking i kajakk

Skal du på padletur, kan du overraska med nybaka brød som hevar seg medan du...
UTE utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Gunhild Aaslie Soldal
Salg og marked: Olav Tarjei Valebjørg | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt byrå