Turmat

Uten mat og drikke, kommer du ikke langt. Dessuten smaker mat alltid godt på tur! Her har vi samlet de beste tipsene til turmat og måltider som du kan tilberede på bålet, med primusen, eller som du gjør klar hjemmefra. Turfrokost, lunsj, turnister og spennende middager, samt smart lommemat, og selvsagt test av turutstyr til matlaging. 

Sjokoladefondant i appelsin

Test av frysetørret turmat

Energibarer som ikke fryser

UTE-TV: Kebab i skogen? Slik kan du steke kjøtt på bålet

UTEMAGASINET.NO
+
TURMENY: Vårsuppe, som kan lagast heime og bli med på tur. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Frisk vårsuppe

Turmeny under planlegging? Turkokk Sigrid Henjum deler oppskrift på rødbetsuppe.
UTEMAGASINET.NO
+
Energi: Fine å sjå på, smakar godt og gir deg siste giret opp bakken. 
Turmat

Energikuler

På vinteren er det fint å få i seg god og rask energi for å...
UTEMAGASINET.NO
+
BYGGRYNSGRAUT: Nam! Med strikkavottane på, nytrekt kaffi attåt, pg gjerne med god utsikt til. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Grøt – den optimale turfrokosten

Graut av byggryn er den eldste grauten vi har. I tillegg til viktig kulturarv, så...
UTEMAGASINET.NO
+
Pinnebrød gleder både store og små på tur. Foto: Sigrid Henjum / Turkokeboka Et ute
TURMAT

Pinnebrødoppskrift?

Slik lager du skikkelig godt pinnebrød. Turekspert Sigrid Henjum gir deg sin beste oppskrift. Husk...
UTEMAGASINET.NO
GOD SAMLING: Denne nista er like god dagen etter, ifølge bror min.
Turmat

Turlunsj? Prøv Holsen sin sop i hop

Her har du mat som passer for å utnytta sol og lengre dagar ute på...
UTEMAGASINET.NO
+
Uimotståleg: Med denne smarte metoden er jordbær noko du kan ha glede av sjølv om jordbærsesongen er kort. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Slik kan du nyte jordbær hele året

Alle elskar jordbær! Eg skulle ynskje dei kunna vara heile året! Det kan dei med...
UTEMAGASINET.NO
SAFT: Bjørkesafta kan du drikka som han er, i bakverk eller koka inn til sirup. Sirupen er nydeleg på is, på ost, i teen eller på pannekakene. Foto: Sigrid Henjum
Turmat

Slik lager du bjørkesaft - Gudedrikken

Det er om våren det skjer i skogen – trea vert fylt med kraft, før...
UTEMAGASINET.NO
KALDE KALORIBOMBER: Bjørnebrød og brownies som aldri frys! Foto: Sigrid Henjum

Energibarer som ikke fryser

På vintertur bruker kroppen mer energi på å holde deg varm. Ta med deg supergode...
UTEMAGASINET.NO
POTET: Visste du at poteta er ei av verdas viktigaste matvarer? Den blir dyrka nesten overalt i Noreg, og som turmat er det både mettande og velsmakande. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Oppskrift på bakt potet som turmat

Bakt potet er enkel og god turmat. Her får du også med deg to oppskrifter...
UTEMAGASINET.NO
TURKAKE: Energikake med frukt og honning. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Energikake med frukt og honning

Dette er ei nydeleg kake som held seg lenge, ho vert faktisk berre betre med...
UTEMAGASINET.NO
LEFSEGODT: Du kan gjere potetlefser på tur til eit lite prosjekt ved å laga dei sjølv og kanskje steika dei ute? Perfekt for barnehagar eller som julekos for heile familien. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Hjemmelagde potetlefser

Potetlefser kan du laga heile året. Og ja, du kan sjølvsagt steike dei ute.
UTEMAGASINET.NO
ENKLE TURRETTAR: På tur vil vi gjerne ha noko som raskt blir ferdig. Denne pastaretten kallar vi for Trippel P. Her pynta med surblad. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Enkle turmiddager

God turmiddag? Pasta blir aldri feil. Her får du tre enkle oppskrifter.
UTEMAGASINET.NO
TIL TURKOSEN: Det passar som regel alltid på tur. FOTO: Sigrid Henjum
TURMAT

GODT PÅ TUR

Turgodt kan du gjerne lage sjøl. Få UTE-Sigrid sine oppskrifter på kjeks og sjokolade.
UTEMAGASINET.NO
+
TURMAT

Gå på chaga-jakt

Chaga, eller kreftkjuke som det også heiter, er ein sopp som hovudsakleg veks på bjørk....
UTEMAGASINET.NO
SVOLTEN? Då er det lite som slår ein god burgar.  Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Tur-burger

Med eller utan kjøtt? Her er Sigrids to favorittar!
UTEMAGASINET.NO
+
VELG SJØLV: Å laga si eiga skattekiste før middag er med på å gje matlyst.
TURMAT

Turmat som barna liker

Tre fristande oppskrifter til familieturen.
UTEMAGASINET.NO
+
VELBEKOMME: Et herlig og enkelt lite måltid som smaker aller best ute. Foto: Ragnhild Moen Holø
TURMAT

Quesedillas på primus

Supergord turmat.
UTEMAGASINET.NO
LETT SOMMARMAT: Potetsuppe er like godt varm som kald, og kan lagast både ute og heime før avreise. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Potetsuppe med skogpynt

Ei enkel suppe som kan serverast både varm og kald. Kald suppe passar godt i...
UTEMAGASINET.NO
THAI PÅ TUR: Ei fiskegryte som er rik på smak. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Fiskegryte på primus

Nyt lange sommarkveldar på eit svaberg, med gryta putrande på primusen.
UTEMAGASINET.NO
+
TOPP TUREN: Kake til turen? Den kan like godt lagast ute. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

KAKE PÅ PRIMUS

Denne deilige kaka lager du i turpanna!
UTEMAGASINET.NO
Turmat

Nistetips: Innbakt pizza

Det er godt å vera impulsiv. Å kunne hiva seg med ein kompis på tur,...
UTEMAGASINET.NO
SJOKOLADEFONDANT: Enkelt, godt og genialt  som turdessert. Foto: Sigrid Henjum

Sjokoladefondant i appelsin

Godt tips til påsketuren.
UTEMAGASINET.NO
 NOKO Å FEIRE: God mat høyrer med! Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Festmiddag på tur

Denne menyen kan du la deg inspirere av, og forhåpentlegvis blir det mange festlege anledningar!...
UTEMAGASINET.NO
NAM: Natronkaker, også kalla tjukkaser eller stompekaker, smakar like godt som det er enkelt å lage. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Natronkaker på bål

Natronkaker, klart det går an å lage ute på bål. Dei er små, lubne og...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

Flamberte molter

Smak av haust.
UTEMAGASINET.NO
FARGERIKT: Finn paprika i alle fargar og fyll opp med godsaker. Foto: Kjell Erik Reinhardtsen

Grill ein fylt paprika

Ein saftig paprika vert ikkje svidd inni! Han kan vera heilt svart utanpå, men inni...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

RISKAKER MED KOKOS OG PISTASJ

Det er alltid best å støtte lokale bakerier. Men det kan være langt mellom dem,...
UTEMAGASINET.NO
HYTTELUKSUS: Når man ikke har kjøleskap eller strøm på hytten blir man god på planlegging.  Foto: Anders Gjengedal
TURMAT

Treretters på tur

Vår hyttedrøm ble virkelig etter å ha kjøpt en enkel tømmerkoie på fjellet uten strøm...
UTEMAGASINET.NO
MULTIBRUK: Masalanøtter kan brukes både som snacks og i matlaging.
TURMAT

Lag din egen tursnacks

Masalanøtter er perfekt å ha med på tur, som forrett eller snacks!
UTEMAGASINET.NO
MAT I DET FRI: Som motivasjon for å redusere utslippene vil Live inspirere  til å spise mindre kjøtt og mer grønnsaker.
TURMAT

turmat uten kjøtt

Blir du med på kjøttkutt?
UTEMAGASINET.NO
FISKEMIDDAG: Fiskegrateng er ein klassikar, og også godt eigna som turmat. Foto: Sigrid Henjum
Turmat

Fiskegrateng på primus

Kombinasjonen av kvit fisk, makaroni, grønsaker og kvit saus er ein klassikar. Prøv å laga...
UTEMAGASINET.NO
BERRE PRØV: Rekesuppe med fersken.
Turmat

Primus-middag

All mat kan lagast på primus ute, men her skal du få nokre heilt nye...
UTEMAGASINET.NO
Eg laga gode kveitebollar og serverte kaffi til – det slo godt an. Prøv du óg!
TURMAT

Lag boller på bål

Nysteikte kveitebollar med godt smør, det finst nesten ikkje noko som er betre! Kva med...
UTEMAGASINET.NO
TURMAT

– Eg ville testa «fish’n’chips» midt på Finnmarksvidda

Frityr er jo fy-fy, med olje på høg varme. Ikkje verken miljøvenleg eller sunt, men...
UTEMAGASINET.NO
+
Turka mat på tur held lenge, og veg lite. Genialt! Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Turmat for langtur

Skal du på langtur og vil eta skikkeleg mat undervegs, bør du læra deg matturking.
UTEMAGASINET.NO
RIDDARAR: Arme riddarar har vorte ein meir kjend variant av sine rike brør - rike riddarar.
TURMAT

Arme riddere som turmat

Arme riddere og rike? Forskjellen ligger i surt eller søtt.
UTEMAGASINET.NO
Turmat

Påskemeny

Påske er tid for skitur, hyttetur, ei god bok og gul pynt overalt. Pølser på...
UTEMAGASINET.NO
+
GOD ENERGI: Mykje næring og smak er det du treng når svolten gneg. Foto: Sigrid Henjum
TURMAT

Rask, lett og mettende turmat

Når kroppen er sliten og du har brukt alt av krefter, skrik magen etter feitt...
UTEMAGASINET.NO
God kaffi på tur er vitkig, og du kan laga han like god som på ein kaffibar. Alle foto: Vegard Byrkjeland Aasen
TURMAT

Kaffe på tur

Det er lett å slå kaffien over på ein termos. Men har du god tid...
UTEMAGASINET.NO
IS! Regelen er enkel, ser snøen fin og kvit ut, kan den etast. Sigrid Henjum veit korleis det attpåtil kan bli skikkeleg godt. Foto: Sigrid Henjum.
TURMAT

Is på tur

Iskrem freistar oss i vårsola, men du treng ikkje vera i nærleiken av ein...
UTEMAGASINET.NO
PIZZAOVN: Sett et lokk over stekepannen etter at du har lagt på fyllet. Pizzaen er ferdig når osten har smeltet. Foto: Ellen Lande Gossner
TURMAT

Pizza på bålet

Med bål og medbrakt stekepanne er det lett å lage god pizza på tur.
UTEMAGASINET.NO
SPANSK VRI PÅ BÅLET: Tapas kan vere så mangt. Foto: Sigrid Henjum

Tapas på bålet

Har du lyst å fyra opp bålet eller primusen i vintermørket, har eg ein idè...
UTE utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Gunhild Aaslie Soldal
Salg og marked: Olav Tarjei Valebjørg | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt byrå