For å kunne lage bra mat uten for mange turer med pulken om vinteren, er vi etter hvert blitt ganske gode på planlegging. På høsten kjører vi inn et lite varelager, og om sommeren tar vi med holdbare matvarer for å slippe mange turer til butikken i bygda. En enkel hytte gir kanskje ikke det enkleste hytteliv, men vedfyring og snøsmelting vil gi deg «turfølelsen» fremfor å ligge i et hyttefelt med tv og oppvaskmaskin som surrer og går. I bakhodet til noen av oss frister Øystein Dahles trivselssamfunn. En mulig løsning på miljøutfordringer og et friere liv, med mottoet «Jobb mindre, tjen mindre, kjøpe mindre og være mer på tur». 

Frokost

Omelett med skogsopp
2 porsjoner

Ca. 100 gram sopp
Smør
Vårløk
1 ts salt
Pepper
Persille
4 egg
4 ss vann
2 ss revet parmesan

omelett
omelett

Bruk gjerne sopp oppbløtt i vann. Sprøstekes i panne med smør, vårløk, salt og pepper. Tilsett persille mot slutten. Pisk egg og vann lett sammen før røren helles i en panne og stekes over middels varme. Dryss over den sprøstekte soppblandingen og parmesan. Vend så halve omeletten over den andre. 

Les også: Lag din eigen tursnacks

Middag

Bønnecasoulet (vegetar)

Tre porsjoner

300 g bønner (tørket eller hermetiserte) 
1 boks grovhakkede tomater
3 friske tomater
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stk sitron
Urter (Timian, basilikum, salt og pepper)
1 buljongterning
200 g tilgjengelig sopp
2 brødskiver

middag
middag

Bruker du tørre bønner må de legges 24 timer i vann på forhånd. Kok de utvannede bønnene i en time med vann og buljong. Kutt tomater, løk og finhakk hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen og ha i en boks med tomat, vanlig tomat og løk. Smak til med salg og pepper. Ha i saften og deler av skallet av en sitron. Sil av vannet fra bønnene og ha dem i. Kokes på lav varme i 30 minutter til bønnene er helt møre. Smak til med urter. Stek sopp, som for eksempel kantarell, eller stensopp. Kutt brødskriver i terninger og stek i pannen etter soppen med litt olje. Legg bønnestuing på tallerken. Ha over sopp og brødkrutonger og server.  
 
Les også: Primus-middag

Dessert

Sjokoladebrownie med marinert frukt
100 g sukker
2 dl vann
200 g appelsin, eple, plomme (eller annen frukt)
250 g sjokolade
250 g smør
4 egg
250 g sukker
100 g hvetemel
2 ts bakepulver

dessert
dessert

Lag en sukkerlake av 100 g sukker og 2 dl vann. Skrell frukten og kutt i biter. Bland frukten med sukkerlaken og mariner i ca. en time. Smelt sjokolade og smør i et vannbad. Egg og sukker piskes lett sammen. Bland den smeltede sjokoladen med egg og sukker. Ha i mel og bakepulver, og vend inn til røren er fri for melklumper. Smør en kakeform på 24-26 cm og hell i røren. Stek kaken på 150 grader i ca. 25 minutter.