/ Turmat

Pølse med fersk lompe rett fra turpanna

Familien skal innta middagen ute, og alle har mest lyst på pølser. Gjør en fin vri med disse enkle lompene. Et morsomt turmatprosjekt!

Sist oppdatert: 22. november 2023 kl 07.00
pølse med lompe bålmat
BÅLPØLSER: Pølse med helt ferske lomper. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Noen ganger kommer man ikke unna pølser på tur, og det er helt greit. Det viktigste er å være ute og ha det gøy. Du kan selvsagt kjøpe lomper og varme de i stekepannen.

Men er her er det også en mulighet til å gjøre litt ekstra, kose seg ved bålet, eller imponere svigermor med hjemmelagde lomper. 

Ingredienser

Nok til 6-8 lomper

1 pose potetmos-pulver (gjerne med melk)

3 dl vann (eller melk hvis du har pulver uten melk)

2 dl hvetemel

Litt smør til steking

pølse med lompe turmat
PØLSE MED LOMPE: Lompene blir kanskje ikke like runde og perfekte som de du får kjøpt, men de er ferske, lune og smaker veldig godt på tur. Foto: Sigrid Henjum

Framgangsmåte

Hjemme: Ta en pose med potetmospulver med melk i en bolle. Ha i hvetemel, litt rugmel eller speltmel, ta det du har. Frakt det med ut på tur i ein brødpose, ferdig blandet.

Ute: På tur kan du blande vann rett i posen. Lag en knute som du vet at du får opp igjen, og behold litt luft i posen. Kna blandingen i posen slik at du får en jevn og litt bløt deig. Når alt er blandet, klemmer du ut luften av posen og lager en ny knute.

Klipp til et passelig stort hull i ene hjørnet. Nå kan du klemme ut den bløte røren i en ferdig smurt stekepanne på primusen eller bålet. Bruk en skje eller stekespade som du dypper i vann (eller i snøen), før du stryker ut røren til en flat lompe. Snu og stek på begge sider. Bruk gjerne litt smør til steking.

stekt lompe på bål turmat
RYKENDE FERSKE: Rett fra panna. Foto: Sigrid Henjum

De blir ikke like perfekte og tynne som de på butikken, men disse lompene er varme og gode, ferske, og du har laget dem selv..

Klart til servering med en god pølse eller annet inni!  

Inspirert? Her finner du enda flere turmatoppskrifter.

Publisert 20. november 2023 kl 08.30
Sist oppdatert 22. november 2023 kl 07.00
annonse

Relaterte artikler

annonse
in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen