/ Turmat

Gresskarsuppe på termos

Høsten er sesong for gresskar, gulrøtter og løk. Det er også sesong for varm suppe på termos som du kan servere som forrett, lunsj eller kveldsmat.

Sist oppdatert: 28. oktober 2023 kl 10.00
halloween suppe
SERVER UTE: Barnevennlig pynt med crème fraîche eller rømme, gresskarfrø og stekt vossafår. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Denne suppen er rik på gode vitaminer, fiber og antioksidanter. Gjør du suppen brennhet med chili i tillegg vil den varme både kropp og sjel. 

Det finnes mange typer gresskar, men vi har brukt det som du oftest finner i butikken og som heter hokaidogresskar. Du kan også dyrke det lett selv. Fargen er fin, fra gul til oransje.


Ingredienser

Suppe til 3-4 personer

Ca. 700 g gresskar uten frø/innmat

1,1 liter vann

3 ss kyllingkraft eller en buljongterning 

1 gul løk 

2 fedd hvitløk

2-3 gulrøtter

1 ss eplesidereddik 

1 liten chili eller 1 ss sriracha-saus/chilisaus

Smør eller olje til steiking 

Salt

Pepper

gresskarsuppe halloween tips turmat
VARMT OG GODT: Og pynten vil gjøre den enda bedre. Foto: Sigrid Henjum

Slik gjør du

Vask gresskaret på utsiden, men ikke skrell det. Ta ut frøene og del gresskaret i store biter.

Del opp gulrøttene og løken også i store biter. Hvitløksfeddene kan være hele.

Ha alt i en vid kjele sammen med olje eller smør til steking. Bruk høy varme og la bitene få en anelse brunfarge. Ha i litt eplesidereddik om du har.

Hell over vann og buljong eller kraft.

Sett på lokk og la det koke i 1 time. Bruk stavmikser og kjør alt til en glatt suppe.

Smak til med salt, pepper og chilisaus.

Du kan også bruke en hel chili som du har i sammen med grønnsakene. 

Server i en kopp eller skål, og gjør det gjerne til et skummelt halloweenfjes! 



Hvis du vil lage gresskarsuppe ute på tur

Du kan selvsagt også lage suppen på tur ute i det fri og uten stavmikser.

Bruk litt tid på å finkutte alle ingrediensene, så gjør det ingenting med små biter og litt motstand i suppen.

Server gjerne med brød eller en nistepakke med en god ost eller spekeskinke.

LETT SOMMARMAT: Potetsuppe er like godt varm som kald, og kan lagast både ute og heime før avreise. Foto: Sigrid Henjum
Les også
Publisert 4. september 2023 kl 09.46
Sist oppdatert 28. oktober 2023 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

annonse
blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen