Fiske - alt om fisking på tur

Fisking er en fangstform og fritidssyssel som engasjerer store og små, både sjøfiske og fiske i fjellet. For mange er fisking en ekstra ingrediens på turen.

For andre er det fisket som er selve turen. Fiske gir naturinteresse og er en fin måte å koble av på, samtidig som det alltid er like spennende om det blir fangst eller ei. 

Fritidsfiske har faktisk like lang tradisjon som den norske allemannsretten, med særnorske regler. De siste årene har det blitt enda mer fokus på hva som er bærekraftig fiske, enten det er snakk om fluefiske, stangfiske eller lystring etter torsk med kajakk.  

annonse
Finnes det en bra fiske-app?

Er du på tur i et område du ikke kjenner så godt? Appen FiskHer kan gi deg tips, registrere fangst, identifisere fisk og mer.

Hvilke regler gjelder for fiske i Norge?

Uansett om du skal fiske mye eller lite, fordi du må ha mat eller sportsfiske, så gjelder det å ikke gjøre seg til lovbryter. Allemannsretten gir også rettig­heter innen fiske, men det finnes noen regler som er greie å forholde seg for både innlandsfiske og sjøfiske.  

Hvor er det fisk å få?

Det finnes fisk i både ferskvann, elver, fjorder og på sjøen, men det er ikke garantert at den biter. Det er ikke uvanlig at fisken er så liten at det er best å slippe den uti igjen. Her er noen tips for fiske av ørret og røye. Isfiske eller pilking kan være et fint prosjekt når isen er trygg. Vi garanterer ikke at disse tipsene gir fangst, men det skader ikke å lytte til en fiskebiologen! 

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen