/ Turmat

Ferske scones med brie og bær

Fersk brødmat smakar alltid godt, og med god ost og ferske bær vert det uslåeleg. Kanskje finn du bringebær eller molte på turen?

Sist oppdatert 2. juni 2014 kl 14.07
Scones på tur med brie og bær
NYBAKT TIL TURFRUKOST: Rykande ferske scones smakar fortreffeleg i friluft. Foto: Sigrid Henjum

Raske scones passar fint til sein frukost på søndagen, til lunsj eller til kveldsmat. 

Ingrediensane har du med deg i ein liten brødpose, og vatnet tilset du når du er klar for å laga scones.

Scones til 3 personar: 

  • 100 g kveitemjøl

  • 100 g grovbakst

  • 60 g havregryn

  • 25 g solsikkefrø

  • 20 g linfrø

  • 1,5 ts bakepulver

  • litt salt

  • 1 ts sukker

Når du er klar for ferskt brød, bland i ca. 2 dl vatn til ein tjukk graut i ein bolle eller kjele.

Bruk ei god teflonsteikepanna, ha i godt smør og legg ca. 1,5 cm tjukke leivar i panna. Skru ned varmen og bruk gjerne lok på. God steikeskorpe er godt for songstemma, men du kan setta av panna litt om det vert for heitt.

Steik i cirka 6 minutt på begge sider, og del ein scone for å sjå om han er steikt inni.

Smør som smeltar på heit bakst, lunken brie frå steikepanna og friske bringebær.

Denne oppskrifta kan varierast i det uendelege. Med ca. 1 dl raspa eple eller gulrot, ein mosa banan, kanel i røra, eller du kan erstatta grovbaksten med kveitemjøl og litt meir sukker, så vert det dessert. 

Sjekk også korleis du kan bake brød på kajakktur!   

Sigrid Henjum er UTEs faste turmatekspert. Flere av oppskriftene er samlet i boka Et Ute

Publisert 6. juni 2014 kl 10.40
Sist oppdatert 2. juni 2014 kl 14.07
annonse
Relaterte artikler
in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen