Ingrediensane har du med deg i ein liten brødpose, og vatnet tilset du når du er klar for å laga scones.

Scones til 3 personar: 

  • 100 g kveitemjøl
  • 100 g grovbakst
  • 60 g havregryn
  • 25 g solsikkefrø
  • 20 g linfrø
  • 1,5 ts bakepulver
  • litt salt
  • 1 ts sukker

Når du er klar for fersk brødmat, bland i ca. 2 dl vatn til ein tjukk graut i ein bolle eller kjele. Oppskrifta kan varierast i det uendelege – med ca. 1 dl raspa eple eller gulrot, ein mosa banan, kanel i røra, eller du kan erstatta grovbasksten med kveitemjøl og litt meir sukker, så vert det dessert.

Bruk ei god teflonsteikepanna, ha i godt smør og legg ca. 1,5 cm tjukke leivar i panna. Skru ned varmen og bruk gjerne lok på. God steikeskorpe er godt for songstemma, men du kan setta av panna litt om det vert for heitt. Steik ca. 6 minutt på begge sider og del ein scone for å sjå om han er steikt inni.

Smør som smeltar på heit bakst, lunken brie frå steikepanna og friske bringebær.

Les også: Godt i termosen