Fyll

  • 250 g rosiner
  • 12 tørka aprikosar
  • 10 tørka fiker
  • Omlag 80 g tørka og søta tranebær
  • Omlag 3 dl appelsinjus til blautlegging over natta
Annonse

Del frukta opp i små bitar før du legg dei i appelsinjusen. 

Bruk omlag 0,5 dl av jusen i røra. Resten kan du drikka opp! 

Deig 

  • 250 g romtemperert godt smør
  • 3 dl honning
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 egg
  • 4,5 dl speltmjøl (kan bli erstatta med glutenfritt eller vanleg kveitemjøl)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt pepper
  • 1/4 ts malt nellik

Bland desse ingrediensane godt saman til ein deig. Tilset fruktbitane og litt av jusen og ha i dei to siste ingrediensane:  

  • 4 ss korinter (sylta sitrusskal)
  • 150 g pekannøtter

Ha røra i to brødformer med bakepapir i botnen. Steik dei på 160 grader på nederste rilla i omlag 60 min. Avkjøl og skjer i passelege skiver. Pakk dei inn kvar for seg i matpapir, så har du ei kaka i kvar lomma. 

God tur! 

SE OGSÅ: UTEs samleside med turmatoppskrifter

Turmat

Sigrid Henjum er UTEs faste turkokk. I tillegg driver hun Sogndal Lodge, er turguide og bor på et småbruk i Sogndalsdalen.