/ Turmat

Lag din egen kveldste

Mange foretrekker te framfor kaffe på tur, og kanskje særleg om kvelden. Denne teblandinga er basert på tørka røsslyng og den her heimelaga.

Sist oppdatert: 14. desember 2023 kl 13.11
røsslyng
RØSSLYNG: Ein vanleg lyng-art i hele Noreg med unntak av Finnmark der den er meir sporadisk. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Røsslyngen haustar du best ved å ta med ei lita saks og klippa av toppane. Røsslyng skal verka beroligande, så dette er ein kvelds-te.  

Blad av villbringebær kan du berre henge opp i glaskarmen i eit par dagar i ei snor så vert dei tørka av seg sjølv.

Tørking kan du også gjere i ein varmluftomn eller i ein dehydrator/tørkemaskin. Dei fleste bær og fruktbitar treng om lag 12-15 timar før dei er heilt tørre.

Oppbevar dei på lufttette glas eller i posar. 

Oppskrift på teblanding

• Blad frå villbringebær

• Røsslyng-blomster

Bruk 1-2 ts tørka teblanding per kopp med kokende vann.

Røsslyng

Røss kommer av norrønt hross, «hest», og viser til at planten ble brukt til hestefôr.

Røsslyng er en viktig næringskilde for hjort og villsauer om vinteren. Lirypa spiser unge skudd og frø.

Kilde: wikipedia

Publisert 14. desember 2023 kl 13.07
Sist oppdatert 14. desember 2023 kl 13.11
annonse
Relaterte artikler
indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen