Familieliv, barn som ikke er selvgående enda og mange baller i luften, gjør at turmaten ofte blir enklere enn jeg kunne ønske.

Det er ofte nok med å komme seg ut døra, få med seg utstyr og prøve å beholde det gode humøret på alle fire.

Her er en lunsj som du kan stikke innom butikken og handle på veien, men samtidig kjenne på turmat-følelsen og høste ufortjent mye skryt. 

 

Ta med hjemmefra:

Stekepanne med lokk

Stekespade

Litt smør i en boks

Et par fat 

En lett skjærefjøl

En skarp kniv

Fyrstikker og gjerne litt «juks» i form av tennbriketter og litt tørr ved

En termos med varmt vann

En flaske med kaldt vann

Saft eller kakaopulver til å blande i vann

 

Kjøp på butikken på forhånd eller på vei:

En ferdig pizzabunn

Ketchup

Raspet ost

Smårettskinke (skinke i små biter)

Nugatti

Med bålet i gang, kan servering av varm, søt drikke gjøre at du kan holde på god stemning og ha hendene frie en liten stund.

Legg for eksempel jakka di ned på bakken og bruk den som underlag for deigen.

Brett ut pizzadeigen som har et lag med bakepapir under. Del i to. På den ene delen klemmer du ut ketsjup, strør på ost og skinke. Rull deigen av papiret, klem sammen til en fast pølse.

lunsj med familien
FAMILIELUNSJ: Noen ganger er det enklere å kjøpe med noe på veien enn å lage klart alt på forhånd. Foto: Sigrid Henjum

På den andre delen smører du et godt lag med nugatti, før du ruller deigen på samme vis. Legg pølsa på en skjærefjøl eller fat og bruk skarp kniv til å dele pølsa i 1,5 cm skiver.

Varm stekepannen med litt smør på bålet og plasser skivene oppi stekepannen. De blir fort svidd, så legg lokk på og ha stekepannen på bålet i korte perioder.

La stekepannen hvile på en sten i mellom bålrundene. Etter litt av og på steking må du snu snurrene med en stekespade.

Det tar bare 5-10 minutter, så kan du servere varme pizzasnurrer til stor jubel.

Når stekepanna er tømt, er det tid for desserten som du steker på samme måte.

Varme boller med nugatti kan ikke bli feil! 

varme pizzasnurrer
PIZZA-SNURR: Lukter godt og smaker godt! Foto: Sigrid Henjum

Det trenger ikke alltid å være avansert.

Enkelt og veldig godt. God tur!