/ Turmat

Varme snurrer på bål eller primus

Stapp alt i sekken, gå på tur, oppdag små gleder og finn en passende plass til å fyre opp et bål. Få barna til å være med og sanke litt ved underveis.

Sist oppdatert: 3. februar 2022 kl 07.17
Lesetid: 2 minutter

Familieliv, barn som ikke er selvgående enda og mange baller i luften, gjør at turmaten ofte blir enklere enn jeg kunne ønske.

Det er ofte nok med å komme seg ut døra, få med seg utstyr og prøve å beholde det gode humøret på alle fire.

Her er en lunsj som du kan stikke innom butikken og handle på veien, men samtidig kjenne på turmat-følelsen og høste ufortjent mye skryt. 

 

Ta med hjemmefra:

Stekepanne med lokk

Stekespade

Litt smør i en boks

Et par fat 

En lett skjærefjøl

En skarp kniv

Fyrstikker og gjerne litt «juks» i form av tennbriketter og litt tørr ved

En termos med varmt vann

En flaske med kaldt vann

Saft eller kakaopulver til å blande i vann

 

Kjøp på butikken på forhånd eller på vei:

En ferdig pizzabunn

Ketchup

Raspet ost

Smårettskinke (skinke i små biter)

Nugatti

Med bålet i gang, kan servering av varm, søt drikke gjøre at du kan holde på god stemning og ha hendene frie en liten stund.

Legg for eksempel jakka di ned på bakken og bruk den som underlag for deigen.

Brett ut pizzadeigen som har et lag med bakepapir under. Del i to. På den ene delen klemmer du ut ketsjup, strør på ost og skinke. Rull deigen av papiret, klem sammen til en fast pølse.

lunsj med familien
FAMILIELUNSJ: Noen ganger er det enklere å kjøpe med noe på veien enn å lage klart alt på forhånd. Foto: Sigrid Henjum

På den andre delen smører du et godt lag med nugatti, før du ruller deigen på samme vis. Legg pølsa på en skjærefjøl eller fat og bruk skarp kniv til å dele pølsa i 1,5 cm skiver.

Varm stekepannen med litt smør på bålet og plasser skivene oppi stekepannen. De blir fort svidd, så legg lokk på og ha stekepannen på bålet i korte perioder.

La stekepannen hvile på en sten i mellom bålrundene. Etter litt av og på steking må du snu snurrene med en stekespade.

Det tar bare 5-10 minutter, så kan du servere varme pizzasnurrer til stor jubel.

Når stekepanna er tømt, er det tid for desserten som du steker på samme måte.

Varme boller med nugatti kan ikke bli feil! 

sjokoladesnurr, pizzasnurr som turmat på bål eller primus
LUNSJ-SNURR: Snurrer kan fylles med mye godt, og pleier å slå an hos både store og små. Foto: Sigrid Henjum

Det trenger ikke alltid å være avansert.

Enkelt og veldig godt. God tur!

Publisert 11. mars 2021 kl 22.17
Sist oppdatert 3. februar 2022 kl 07.17
annonse
Relaterte artikler
MIDDAGSTUR PÅ MIDDAGSTINDEN: Indisk gryte, servert 363 meter over havet. Foto Lisa Vikjord
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen