/ Turmat

Snickerskake – perfekt på tur

Søtt og salt gjer underverk når kroppen er sliten, psyken er pumpa eller om du berre har lyst på noko godt.

Sist oppdatert: 27. januar 2015 kl 09.41
turkake
KAKEKOS: Snickerskake er perfekt. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Snickerskaka held seg lenge, vert ikkje hard når ho frys og inneheld masse kaloriar.

Perfekt på vintertur! 

Botn:

  • 5 dl sukker

  • 6 eggekvitar

  • 1 pk ritzkjeks (200 gram)

  • 250 g salte peanøtter

  • 1,5 ts vaniljesukker

  • 2 ts bakepulver

Bland sukker og eggekvitar som du har skilt frå eggeplomane.

Pisk til det vert ein stiv masse – slik at du kan halda bollen opp ned utan att massen dett ut.

Knus kjeks og peanøtter i ein anna bolle, og ha i vaniljesukker og bakepulver.

Bland det turre med marengsen og ha i ei lita langpanne med bakepapir.

Steik på 180 grader i omlag 25 minutt.

Sjokoladeglasur:

  • 6 eggeplommer

  • 1 dl kremfløyte

  • 100 g sukker

  • 100 g godt smør

  • 100 g kokesjokolade

Smelt sjokolade og smør saman på svar varme. I ei anna panne rører du saman fløyte, eggeplommer og sukker.

Rør godt på svak varme til det tjuknar – då blandar du det saman med sjokoladen og smøret. Ha på kaka etter at ho er avkjølt. 

EKSPEDISJONSSKOLEN: Se episoden der Sigrid gir tips om matlaging på vintertur

SIGRID HENJUM

12-50-12_200px

Sigrid er UTEs populære turmatekspert. Vi får stadig tilbakemeldinger fra lesere som har hatt suksess med oppskriftene hennes. Særlig er bjørnebrødet blitt en klassiker. Sigrid bor i Sogndal og er lommekjent i Sogn, men hun har også vært på turer til Grønland, Svalbard og Lofoten. Sigrid er utdannet sykepleier, og driver Sogndal Lodge & Guiding. Hun er proppfull av energi, initiativ og guts, og du kan fort møte henne på en isbre, sjonglerende på en hest eller i en kajakk i Sognefjorden.

Publisert 27. januar 2015 kl 09.41
Sist oppdatert 27. januar 2015 kl 09.41
annonse
Relaterte artikler
MIDDAGSTUR PÅ MIDDAGSTINDEN: Indisk gryte, servert 363 meter over havet. Foto Lisa Vikjord
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen