/ Turmat

Riskaker med kokos og pistasj

Det er alltid best å støtte lokale bakerier. Men det kan være langt mellom dem, og energipåfyll underveis – det trenger du. Sykkel-kokk Henrik Orre sine hjemmelagde riskaker egner seg for tur og trening.

Sist oppdatert: 6. september 2023 kl 00.00
hjemmelagde energibarer
HJEMMELAGET: Disse energikakene lager du fint selv. Foto: Velochef
Lesetid: 2 minutter

Her koker vi riskakene i kokosmelk i stedet for vann. 

Disse riskakene inneholder også pistasjnøtter, som gir dem høyere fiberinnhold – for ikke å snakke om den gode smaken!

Ingredienser til riskaker

Gir cirka 25 biter

  • 500 g arborio-ris

  • 8 dl kokosmelk

  • 1 ts vaniljepulver

  • 2 ss sukker

  • 2 ss kokosolje

  • 100 g hakkete pistasjnøtter

  • 200 g philadelphiaost

  • 1 dl agavesirup

  • 100 g kokosmasse

  • 1 plastpose, 3 liter med ziplock

  • Aluminiumfolie 

Fremgangsmåte

  1. Kok opp ris, kokosmelk, vaniljepulver, sukker og kokosolje i en kasserolle eller riskoker.

  2. Når risen er ferdigkokt, løft av lokket og la det stå til kjøling i 10-15 minutter.

  3. Hakk pistasjnøttene. Bland inn philadelphiaost, nøtter og agavesirup. Rør godt.

  4. Ha massen over i plastposten og klem den flat. La den hvile i kjøleskapet i minst fem timer.

  5. Ta deigen ut av posen og skjær til ønsket størrelse.

  6. Rull bitene i kokosmasse og pakk dem i aluminiumsfolie. 

Riskakene holder seg i 8-10 dager i kjøleskap.

Pakk de en og en om du ønsker å fryse dem ned, de har en tendens til å bli litt mykere i konsistensen når de tines.

Denne oppskriften finner du også i boka Velochef av Henrik Orre. Boka inneholder 80 oppskrifter fra 17 episke sykkelturer i Europa. Henrik Orre er tidligere landslagskokk og for Team Sky. 

Her finner du flere oppskrifter til tur og trening!  

Publisert 10. juni 2021 kl 10.00
Sist oppdatert 6. september 2023 kl 00.00

Relaterte artikler

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikk-mat på tur

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen