Her koker vi riskakene i kokosmelk i stedet for vann. 

Disse riskakene inneholder også pistasjnøtter, som gir dem høyere fiberinnhold, for ikke å snakke om smaken!

Annonse

Oppskrift 

Cirka 25 riskaker

  • 500 g arborio-ris
  • 8 dl kokosmelk
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss sukker
  • 2 ss kokosolje
  • 100 g hakkete pistasjnøtter
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl agavesirup
  • 100 g kokosmasse
  • 1 plastpose, 3 liter med ziplock
  • Aluminiumfolie 

Fremgangsmåte

  1. Kok opp ris, kokosmelk, vaniljepulver, sukker og kokosolje i en kasserolle eller riskoker.
  2. Når risen er ferdigkokt, løft av lokket og la det stå til kjøling i 10-15 minutter.
  3. Hakk pistasjnøttene. Bland inn philadelphiaost, nøtter og agavesirup. Rør godt.
  4. Ha massen over i plastposten og klem den flat. La den hvile i kjøleskapet i minst fem timer.
  5. Ta deigen ut av posen og skjær til ønsket størrelse.
  6. Rull bitene i kokosmasse og pakk dem i aluminiumsfolie. 

Riskakene holder seg i 8-10 dager i kjøleskap.

Pakk de en og en om du ønsker å fryse dem ned, de har en tendens til å bli litt mykere i konsistensen når de tines.

Oppskriften finner du også i boka Velochef av Henrik Orre. Boka inneholder 80 oppskrifter fra 17 episke sykkelturer i Europa. Henrik Orre er tidligere landslagskokk og lager mat for Team Sky.