Her koker vi riskakene i kokosmelk i stedet for vann.
Disse riskakene inneholder også pistasjnøtter, som gir dem høyere fiberinnhold, for ikke å snakke om smaken!
Cirka 25 riskaker
- 500 g arborio-ris
- 8 dl kokosmelk
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ss sukker
- 2 ss kokosolje
- 100 g hakkete pistasjnøtter
- 200 g philadelphiaost
- 1 dl agavesirup
- 100 g kokosmasse
- 1 plastpose, 3 liter med ziplock
- Aluminiumfolie
Fremgangsmåte
- Kok opp ris, kokosmelk, vaniljepulver, sukker og kokosolje i en kasserolle eller riskoker.
- Når risen er ferdigkokt, løft av lokket og la det stå til kjøling i 10-15 minutter.
- Hakk pistasjnøttene. Bland inn philadelphiaost, nøtter og agavesirup. Rør godt.
- Ha massen over i plastposten og klem den flat. La den hvile i kjøleskapet i minst fem timer.
- Ta deigen ut av posen og skjær til ønsket størrelse.
- Rull bitene i kokosmasse og pakk dem i aluminiumsfolie.
Riskakene holder seg i 8-10 dager i kjøleskap.
Pakk de en og en om du ønsker å fryse dem ned, de har en tendens til å bli litt mykere i konsistensen når de tines.
Oppskriften finner du også i boka Velochef av Henrik Orre. Boka inneholder 80 oppskrifter fra 17 episke sykkelturer i Europa. Henrik Orre er tidligere landslagskokk og lager mat for Team Sky.