Her koker vi riskakene i kokosmelk i stedet for vann. 

Disse riskakene inneholder også pistasjnøtter, som gir dem høyere fiberinnhold – for ikke å snakke om den gode smaken!

Ingredienser til riskaker

Gir cirka 25 biter

  • 500 g arborio-ris

  • 8 dl kokosmelk

  • 1 ts vaniljepulver

  • 2 ss sukker

  • 2 ss kokosolje

  • 100 g hakkete pistasjnøtter

  • 200 g philadelphiaost

  • 1 dl agavesirup

  • 100 g kokosmasse

  • 1 plastpose, 3 liter med ziplock

  • Aluminiumfolie 

Fremgangsmåte

  1. Kok opp ris, kokosmelk, vaniljepulver, sukker og kokosolje i en kasserolle eller riskoker.

  2. Når risen er ferdigkokt, løft av lokket og la det stå til kjøling i 10-15 minutter.

  3. Hakk pistasjnøttene. Bland inn philadelphiaost, nøtter og agavesirup. Rør godt.

  4. Ha massen over i plastposten og klem den flat. La den hvile i kjøleskapet i minst fem timer.

  5. Ta deigen ut av posen og skjær til ønsket størrelse.

  6. Rull bitene i kokosmasse og pakk dem i aluminiumsfolie. 

Riskakene holder seg i 8-10 dager i kjøleskap.

Pakk de en og en om du ønsker å fryse dem ned, de har en tendens til å bli litt mykere i konsistensen når de tines.

Denne oppskriften finner du også i boka Velochef av Henrik Orre. Boka inneholder 80 oppskrifter fra 17 episke sykkelturer i Europa. Henrik Orre er tidligere landslagskokk og for Team Sky. 

Her finner du flere oppskrifter til tur og trening!