For å gå opp på Gullmundstinden i Bergsfjord (Loppa), treng du minst åtte slike havrebollar.
Gullmundstiinden er på 947 moh. og det vert påstått at du kunne sett heilt til Grønland, om det ikkje hadde vore for jordkrumminga.
Bruk denne oppskrifta til inspirasjon på turar du veit at det kan bli nødvendig med litt kjapp og effektiv energi. Søte, svenske havrebollar lagar du dagen før tur.
Oppskrift på svenske havrebollar
12-15 stk
100 g Kviteseid-smør (eller anna ekstra salt og godt smør)
5-8 dadlar (kjem an på storleiken)
3 dl økologiske havregryn (meir konsistens med store, og er lettare å få i seg enn store havregryn)
2 ss honning
3 ss kakao
6 ss kokosmasse
3 ss sterk kaffi
Smelt smøret i panna og ha i dadlane.
La dei ligga litt i smøret, slik at det vert lettare å mosa dei med ein stavmiksar. Det skal verta ein brun, jamn masse når du er ferdig.
Ha i resten av ingrediensane og bland godt saman. Klem massen saman til små ballar (som små golfballar) og rull dei til slutt i kokosmasse.
Set dei i kjøleskapet nokre timar slik at dei vert harde.
Ta med på fjelltur og trening så kan du springa lenger!
Prøv også disse oppskriftene
Sigrid Henjum er fast turmatspaltist i utemagasinet.no. Her finn du fleire oppskrifter.