/ Turmat

Tortellini med scampi og bacon

Fersk tortellini som du enkelt koker opp er super turmat. I tillegg er det lurt å bruke rensede scampi og gjerne godt bacon.

Sist oppdatert 3. juni 2023 kl 02.00
tortellini turmat
TORTELLINI PÅ TUR: Enkelt og veldig godt. Foto: Alexander Schindler

Den viktigste ingrediensen i denne retten forbereder du enkelt hjemme før du drar på tur.

Dermed blir det en ganske grei og enkel oppgave å imponere med, i tillegg til at det smaker veldig godt.

 

Ingredienser

For to personer

2 pakker fersk tortellini (velg fyll etter eget ønske)

1 pakke renset scampi

1 pakke god bacon

Matfløte

½ hvitløk

½ rødløk

Olivenolje (ikke så mye)

Krydder etter ønske

 

Slik gjør du:

Legg scampi i en brødpose. Hiv oppi hvitløk og rødløk, samt littolje. Krydre etter egne preferanser. Selv bruker jeg litt salt, en del pepper, og noe timian og/eller rosmarin. Knyt igjen posen, og massér det hele godt sammen. La alt hvile.

 Fyr opp gassbrenneren, og kok opp nok vann til pastaen samtidig som du steker bacon.

Når baconet du har skåret i biter, enten hjemme eller i skogen, er stekt ferdig, tar du det til side og hiver scampi inkludert marinade i stekepanna istedenfor. Vend hyppig. Her er det viktig at scampien ikke drukner i olivenolje. Den skal steke, ikke bade.

Når vannet koker, hiver du oppi pastaen og lar den trekke noen minutter. Etterpå heller du av vannet, og lar pastaen være oppi. Obs! Ta kjelen av gassblusset mens du gjør dette.

Hell scampiblandingen og bacon oppi kjelen med pastaen, og topp med matfløte.

Rør hyppig om, og la det småputre litt. Best blir det når fløten får trukket litt inn.

Godt tilbehør

Det finnes flere gode rosé- og naturviner i turvennlige plastflasker. Vil du være enda snillere mot miljøet, kan du vurdere å kjøle vinen hjemme i gjenbrukbar stålflaske.

Bon appétit!

Få enda flere turmatoppskrifter

Publisert 31. mai 2022 kl 09.34
Sist oppdatert 3. juni 2023 kl 02.00
annonse
Relaterte artikler
in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen