Pizzabunn til langtur

Denne pizzabunnen eller brødet holder seg lenge og godt, noe som er en fordel på turer som varer noen dager.

Sist oppdatert: 30. mai 2023 kl 10.02
tørket pizzabunn eller tynt brød
SUNN BUNN: Disse holder seg lenge når de lagres tørt. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Tidligere har vi hatt oppskrift på både brød og boller som du kan lage mens du er på tur. Denne varianten egner seg som pizzabunn eller på turer over flere dager hvor du må tenke på både god næring og lav vekt.

Tørket turmat er ofte løsningen, og ingrediensene her veier ikke mye.

Oppskrift

2 dl knuste linfrø 

1,5 dl solsikkefrø 

1 dl valnøtter 

4-5 soltørkede tomater 

1 stor fersk tomat 

En klype urtesalt (se oppskrift lengre opp)

  

 

Legg solsikkefrø, linfrø og valnøtter i vann i 3-4 timer og hell av vannet.

Bland alt sammen i en food prosessor og smør deigen utover et bakepapir eller underlag til tørkemaskinen. 

Tørk på svak varme i 12 timer. Brødet eller pizzabunnen holder seg godt og er lett å ta med på tur.

Fyll eller pålegg er opp til deg.

Sigrid Henjum er fast turmatspaltist på utemagasinet.no. Her finner du flere oppskrifter.

Publisert 30. mai 2023 kl 10.02
Sist oppdatert 30. mai 2023 kl 10.02
 

Relaterte artikler

vetvika bremanger
Aktiv sommerferie

Guiden til Bremanger

test av ledlenser ML6
Testet: Led Lenser ML6

Test av Led Lenser ML6 teltlykt

ida nilsson
Dokumentar om fjelløpsmiljøet i Romsdalen

Dette er Romsdalsmetoden 

HUSFJELLET: En fristende tur på en klarværsdag. Senja-sommer på sitt beste. Foto: Kent-Hugo Norheim
Fjellturtips i Norge

10 enkle fjellturer i Norge

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

 

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen