/ Turmat

Bakt potet som turmat

Bakt potet er enkel og god turmat til bål. Få inspirasjon til kva du kan fylle poteta med, og Sigrid Henjums oppskrifter på kryddersmør.

Sist oppdatert 21. januar 2022 kl 08.30
BAKT POTET TURMAT 
POTET: Visste du at poteta er ei av verdas viktigaste matvarer? Den blir dyrka nesten overalt i Noreg, og som turmat er det både mettande og velsmakande. Foto: Sigrid Henjum

Skjer eit kryss i poteta. Pakk ho inn i aluminiumsfolie om du har, eller du kan faktisk legga poteta rett på bålet. Så blir det berre eit tjukt svart-svidd skal utanpå.

Ei stor potet må ligga i bålet omlag i 1,5 time, men det kjem sjølvsagt an på storleik på poteta og varmen på bålet. Snu poteta nokre gonger for å sikre at ho vert ferdig på alle kantar. Lengre ned får du tips til korleis du kan spare tid!

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

annonse
Relaterte artikler
svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue