/ Turmat

Sjokoladekjeks på tur

Med en god stekepanne og en brenner som kan reguleres slik at du får svak varme – så kan du lage myke, deilige sjokoladekjeks på tur. Disse kjeksene garantert til å falle i smak hos liten og stor. 

Sist oppdatert: 31. mars 2023 kl 14.55
sjokoladekjeks på primus
HJEMMELAGDE TURKJEKS: Disse er smakssatt med sjokolade. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Kjeks på tur er alltid en klassiker, men hva med å lage ferske, sprø kjeks selv?

Her får du oppskrift og framgangsmåte på søte kjeks som også er enkle å få til.

Oppskrift på sjokoladekjeks

(Ca. 25 stk)

250 g mykt smør

250 g brunt sukker

1 ts salt

1 ts ekte vaniljesukker

4 egg

220 g kveitemjøl

100 g havregryn

2 ts bakepulver

Raspet skall fra en appelsin 

200 g grovhakket kokesjokolade (du kan variere med forskjellig tørket frukt og mørk eller lys sjokolade). 

Framgangsmåte

Bland alt sammen, utenom sjokoladen som du har i på slutten. Deigen skal være seig og klissete. Vask appelsinen i varmt vann og bruk den fineste delen på raspen. 

Disse kjeksene er best myke og har herlig tyggemotstand. Oppbevar de i en tett boks om du ikke spiser alle med en gang (!). 

Lag gjerne deigen hjemme og ta med ut på tur i en isboks eller brødpose. Det er lettest å forme kjeksene hvis deigen er kald. 

Form deigen til kuler på golfballstørrelse, trykk de litt flate og legg i stekepannen. Pass på å ha svak varme og bruk litt tålmodighet. Snu kjeksen med en god stekespade når kjeksen har fått en god stekeskorpe. Stek på begge sider. Det gjør ingenting on kjeksen er litt myk i midten, for kjeksdeig er nydelig. 

God påske! 

Finn flere turmatoppskrifter!

Tips

Du kan også steke disse kjeksene hjemme i stekeovnen og ta med ut på tur. Stek i 12 minutt på 210 grader.

Sigrid Henjum har erfaring som turguide og driver Sogndal Lodge. Hun har skrevet flere turmatbøker og er fast turmatspaltist på utemagasinet.no.

Publisert 31. mars 2023 kl 14.47
Sist oppdatert 31. mars 2023 kl 14.55
annonse
Relaterte artikler
MIDDAGSTUR PÅ MIDDAGSTINDEN: Indisk gryte, servert 363 meter over havet. Foto Lisa Vikjord
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen