/ Turmat

Grilla paprika som turmat

Ein saftig paprika vert ikkje svidd inni når den blir grilla på bål! Han kan vera heilt svart utanpå, men inni er fyllet berre rykande varmt og freistande.

Sist oppdatert: 25. oktober 2022 kl 07.00
grillet  fylt paprika turmat
GRILLA PAPRIKA: Finn paprika i alle fargar og fyll opp med godsaker. Foto: Kjell Erik Reinhardtsen
Lesetid: 2 minutter

Prøv å fylla ein paprika med godt fyll og legg han i glørne på bålet.

Her er oppskrifta til ein klassisk variant med kjøttfyll – og eit vegetar-alternativ. 

grillet paprika
SAFTIGE SAKER: Paprika med ein ny vri. Verdt å prøve. Foto: Sigrid Henjum

Fylte paprika

Dette treng du til 2 personar

• To store paprika

• Omlag 200 g kjøtdeig av kyr, svin eller kylling*

• 1 boks med bønner, til dømes kindneybønner eller bønnemix, omlag 1 ss bønner pr paprika

• 1 ss hakka lauk per paprika

• Mais på boks, omlag 1 ss pr paprika

• Kvitlauk, 2-3 fedd

• 4 ss tomatpure

• 100 g kvitost, raspa eller i bitar

• 1/2 ts cumin

• litt salt og pepar

Fylte paprika –vegetar

il den vegetariske retten byter du ut kjøtet med same mengde valnøtter og mandlar.

Slik gjer du – heime før tur

Skal du laga vegetarretten må du legga mandlane og valnøttene i rikeleg med vatn over natta. Så finhakkar du nøtene med stavmiksar eller ein foodprocessor. Ha i litt olje om det verkar tørt.

Legg nøttefarsen eller kjøtet i ein bolle.

Tilsett dei andre ingrediensane, utanom osten og bland godt. Viss det er kaldt ute, eller du vil at maten skal verta fort ferdig kan du steika kjøtdeigen før du har han i. Men har du litt tid, vert kjøtdeigen steikt inni paprikaen.

Skjer paprikaen nesten over, nokså nærme toppen/stilken. Opna forsiktig, slik at loket framleis heng saman med resten. Ta ut innmaten med alle frøa. Fyll paprikaen heilt opp med blandingen og legg osten på toppen. Knyt ein hyssing rundt paprikaen, slik at loket sit på plass.

Pakk «presangen» inn i matpapir og frakt det med deg ut på tur.

grilla fylt paprika
grilla fylt paprika

Slik gjer du – ute:

Lag eit bål med store kull-brikettar i midten, eller bruk ved. Poenget er at det skal verta godt og varmt, men det skal ikkje vera flammar når du legg på paprikaen.

Lag ei stor nok flate i midten av bålet til å få plass.

Når paprikaen «kokar over», kan du sjå om det nærmar seg ferdig ved å letta på lokket.

Hyssingen svir seg av etter ei stund, men han gjer til at du kan rulla rundt på paprikaen i starten utan at fyllet ramlar ut.

Fisk godsaken ut av bålet, opp i ei skål og et den med skei eller gaffel.

Nydeleg lunsj, middag eller forrett. Kos deg!

Fleire turmat-oppskrifter

Publisert 12. august 2021 kl 09.30
Sist oppdatert 25. oktober 2022 kl 07.00
annonse

Relaterte artikler

annonse
in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen