/ Turmat

Oppskrift på skikkelig godt pinnebrød

Slik lager du skikkelig godt pinnebrød. Turekspert Sigrid Henjum deler sin beste pinnebrødoppskrift. Husk at pinnebrød skal ta tid.

Sist oppdatert: 19. mars 2020 kl 12.00
Pinnebrød gleder både store og små på tur. Foto: Sigrid Henjum / Turkokeboka Et ute
Pinnebrød gleder både store og små på tur. Foto: Sigrid Henjum / Turkokeboka Et ute
Lesetid: 2 minutter

Pinnebrød er en klassiker som mange har et godt – og kanskje ikke fullt så godt – forhold til. Her gir vi deg den beste oppskriften på pinnebrød vi har kommet over.

Denne deigen kan du surra rundt ein pinne – derav namnet – eller rundt ei pølsa som du steiker på bålet. Pass på varmen, og det SKAL ta litt tid. Svart utanpå og rå inni er ikkje stas, men med jamn brunfarge og godt gjennom- steikt, då er pinnebrød godt!

Oppskrift på pinnebrød

(nok til 6 personar)

5 dl kveitemjøl 
1/2 ts bakepulver 
1/2 pose tørrgjær 
1/2 ts salt
1 ss sukker
5 ss soyaolje
Omlag 2 dl vatn

Bland det turre saman og ha i lunka vatn og olje til slutt. For å gjera deigen meir spanande kan du tilsetja litt raspa ost, urter eller krydder. Prøv for eksempel ramslauk eller seierslauk i olje i deigen!

Ha litt ekstra olje utanpå deigen og legg han i ein pose eller ein boks. Det er best om deigen rekk å stå litt i romtemperatur før du tek han med ut i kulden på tur. Deigen skal hevast frå 45 minutt til 2 timar alt etter lengda på turen, før du får fyr på bålet. Sliter du med å få fyr, vi viser deg hvordan.

Glutenfritt: Bruk Jyttemjøl i staden for vanleg kveitemjøl. Deigen vert ikkje like «seig», og du må klappa deigen rundt pølsa eller pinnen, men det går fint.

Vi har samlet mange gode artikler om turmat på utemagasinet. 

TURMAT

Sigrid Henjum er turmatekspert i UTE. De beste oppskriftene er samlet i boka ET UTE.

Publisert 19. mars 2020 kl 12.00
Sist oppdatert 19. mars 2020 kl 12.00
annonse

Relaterte artikler

annonse
in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen