Etter at det har vært frost blir tyttebærene ekstra søte, og traktkantarell kan fortsatt plukkes selv om det har kommet litt snø. Oppskriften på denne suppa gir deg et næringsrikt og mettende måltid fylt med noen av høstens smaker.
På Godøynes gård utenfor Bodø dro vi på selvplukk og tok opp den fineste mandelpotet. Kjempegøy!
I skogen fant vi både tyttebær og kantarell selv om det er sent i sesongen. Vi lette egentlig etter traktkantarell, men begge typer passer uansett ypperlig i suppe.
Disse ingrediensene høynet virkelig smaken på potetsuppa som vi skulle lage på denne turen.

Ingredienser
280 g potet, gjerne mandel
1/2 løk
2 fedd hvitløk
Litt kantarell eller annen sopp
100 g bacon
1,5 dl fløte
4,5 dl vann
1/2 dl tyttebær
1-2 ts timian
Salt og pepper
Smør til steking
Brød

Slik lagde vi suppa
Vi startet med å skrelle og kutte grønnsakene i små biter, soppen skar vi i to på langs. Potetene kokte vi for seg i et par dl vann. Når de var møre, moste vi dem mot kanten av kjelen med stekespaden.
Deretter tok vi fram turstekepanna og freste løk, hvitløk, sopp og bacon. Vi la noe av kantarellen til side for garnityr. Resten hadde vi i kjelen sammen med potetene. Så helte vi på resten av vannet, fløte og buljong. Lot det koke et par minutter og smakte til med timian, salt og pepper.
Noen av tyttebærene beholdt vi hele, mens resten moste vi med en gaffel og tilsatte i suppa mot slutten av koketiden. Så var det bare å fylle suppeskålene til randen og la de gode smakene fylle sultne mager.