/ Turmat

Mat på bål: Lun camembert

Hvis du har lyst på noe skikkelig godt en kveld, så er ost og kjeks en klassiker som egner veldig fint ved bålet også!

Sist oppdatert: 28. november 2023 kl 00.00
lun camembert og bålmat smeltet ost
OST OG KJEKS: Hvem kan motstå smeltet ost? Camembert er en ost som smaker enda bedre når den blir lun i konsistensen.
Lesetid: 2 minutter

Camembert er fransk, og berømt hvitmuggost som er mild og fyldig i smaken. Det er en klassisk dessert-ost, som både kan spises som den er, og som kan brukes i paier, salater og sandwicher.

Når du har fått fyr på bålet, er det ikke mye som gjenstår hvis du følger oppskriften nedenfor. 

Lun camembert blir flytende i konsistensen, og ved bålet blir det skikkelig kosemat. Enten som dessert, smårett, eller kanskje i kombinasjon med flere tapas-retter

– Dette måltidet ble tilberedt på tur med familien forleden. Mor er lei av pølser og trenger variasjon og prøver derfor stadig litt nytt. Det er perfekt med mat som praktisk talt kan tilberedes i egen innpakning, forteller Camilla Otnes, som har delt dette turmat-tipset med UTE-leserne. 

 

Dette trenger du

1 boks Camembert 

Kjeks (etter eget ønske) 

Litt aluminiumsfolie 

Slik gjør du 

Osten pakkes ut av emballasjen og et tynt lag av bunnen skjæres av for å bli kvitt det hvite faste laget. Deretter plasseres osten i lokket på emballasjen den kom i (fordi det er den eneste delen som er av tre og ikke smelter).

Sett osten på aluminiumsfolie i bålet slik at den ikke brenner opp.

Det er mange variasjonsmuligheter for topping, her brukte jeg hakket fersk oregano, men bacon, valnøtter og sirup eller kanskje hvitløk er også veldig godt. 

Man må ikke la seg lure av lukten på osten for den er litt stram, men smaken er veldig god.  

TUREKSPERTENS TIPS

Camembert er en ost som kan fryses, men den må spises rett etter tining. 

Har du en oppskrift eller lagd noe på tur som du synes flere burde prøve? Tips oss

Publisert 8. oktober 2021 kl 10.59
Sist oppdatert 28. november 2023 kl 00.00
annonse

Relaterte artikler

annonse
in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen