Camembert er fransk, og berømt hvitmuggost som er mild og fyldig i smaken. Det er en klassisk dessert-ost, som både kan spises som den er, og som kan brukes i paier, salater og sandwicher.

Når du har fått fyr på bålet, er det ikke mye som gjenstår hvis du følger oppskriften nedenfor. 

Lun camembert blir flytende i konsistensen, og ved bålet blir det skikkelig kosemat. Enten som dessert, smårett, eller kanskje i kombinasjon med flere tapas-retter

– Dette måltidet ble tilberedt på tur med familien forleden. Mor er lei av pølser og trenger variasjon og prøver derfor stadig litt nytt. Det er perfekt med mat som praktisk talt kan tilberedes i egen innpakning, forteller Camilla Otnes, som har delt dette turmat-tipset med UTE-leserne. 

 

Dette trenger du

1 boks Camembert 

Kjeks (etter eget ønske) 

Litt aluminiumsfolie 

Slik gjør du 

Osten pakkes ut av emballasjen og et tynt lag av bunnen skjæres av for å bli kvitt det hvite faste laget. Deretter plasseres osten i lokket på emballasjen den kom i (fordi det er den eneste delen som er av tre og ikke smelter).

Sett osten på aluminiumsfolie i bålet slik at den ikke brenner opp.

Det er mange variasjonsmuligheter for topping, her brukte jeg hakket fersk oregano, men bacon, valnøtter og sirup eller kanskje hvitløk er også veldig godt. 

Man må ikke la seg lure av lukten på osten for den er litt stram, men smaken er veldig god.  

TUREKSPERTENS TIPS

Camembert er en ost som kan fryses, men den må spises rett etter tining. 

Har du en oppskrift eller lagd noe på tur som du synes flere burde prøve? Tips oss