Videre ingredienser er gule erter, løk, sort pepper, merian og rapsolje.
Smak og konsistens
Gul ertesuppe med svinebog er ansett som både rimelig og enkel mat å lage selv, men det tar en halv dag å lage om du skal gjøre det skikkelig.
Slik sett er hermetikkvarianten et kjapt og enkelt alternativ. Vi trenger ikke å tilsette noe som helst, uten å helle det over i en kjele og varme opp.
Både kjøttbiter og erter gir litt motstand og konsistensen er god, som en fyldig suppe. Smaken gikk rett hjem hos alle som fikk prøvesmake.
Energi (KJ): 516
Energi (Kcal): 124
Fett (g): 5,8
Hvorav mettede fettsyrer (g): 1,2
Karbohydrater (g): 9,4
Hvorav sukkerarter (g): 1,2
Kostfiber (g): 2,5
Protein (g): 6,1
Salt (g): 1
Mett nok?
Det er ikke mye mat i en boks, noe som gjør at innstegsprisen blir ganske høy.
Porsjonen i denne boksen opplever som litt mindre enn i drytech-posene til Real og Gilde. Det spiller ingen stor rolle, men er noe å være klar over om du skal rasjonere måltider for flere dager.
Denne ertesuppa kan fint nytes med brød og smør til, for å mette litt mer.
Verdt pengene?
Er det gul ertesuppe du vil ha, vil du neppe bli skuffet. Det ble i hvert fall ikke vi.
Det eneste som er synd er at prisen per boks er såpass høy, selv om vi er klar over at det bærekraftig, norsk matproduksjon koster. Så, for å svare på vårt eget spørsmål: Dette er altfor dyrebar mat til å ikke bli spist.
Hermetikkboksen sørger for at maten kan oppbevares inntil to år, kanskje lenger så lenge den oppbevares tørt og kjølig. Den tåler ikke frost, noe som du bør være klar over på vintertur.
Foreløpig selges hermetikkboksene i spesialbutikker som Gutta på Haugen og Revir og gjennom Spleis. Målet på sikt er å kunne tilby en nettbutikkløsning.
Les også test av varianten med chili con carne
Les også
Bak In the Can står norske gründere som vil ha deg til å bruke hermetikk på tur igjen.