/ Turmat

Quesedillas på primus

Taco er folkefavoritten i Norge, men ofte er det en del kuttejobb. Er du gira på tex-mex, finnes den en annen vri på supergod turmat som fungerer på primus.

Sist oppdatert: 19. juli 2023 kl 08.00
Quesedillas på primus
VELBEKOMME: Et herlig og enkelt lite måltid som smaker aller best ute. Foto: Ragnhild Moen Holø
Lesetid: 2 minutter

Vil du lage noe ekstra godt på tur uten at det blir altfor komplisert, er quesedillas noe som kan falle i smak hos både store og små. 

Quesedillas smaker minst like godt ute som hjemme, og det kan varieres med det du liker best. Hva med å gjøre turmaten til et turprosjekt i seg selv? 

Dette trenger du til fire personer:

  • En pakke tortilla-lefser

  • Revet jarlsbergost

  • En pakke krydret kalkunskinke

  • To modne avokadoer

  • En lime

  • Et hvitløksfedd

  • Maldonsalt og grov pepper

  • Et par never fersk koriander

  • To stengler vårløk i skiver

  • Smør til steking

Slik gjør du:

Først litt om pakkingen av maten. Jeg anbefaler deg å følge rådene om holde maten kjølig i sekken, som du finner her.   

Når det gjelder urter, så er det ingen vits i å ta med hele potta i sekken. Riv heller av så mye du trenger, og legg i en tett boks.

Ha oppi noen dråper med iskaldt vann, så holder urtene seg friske og fine i mange timer! Dette gjelder også vårløk, kutt opp på forhånd og legg sammen med korianderen.

Lefsene skal være gyldne, sprø og så flate som mulig! Bruk en tallerken eller en liten flat gjenstand til å presse lefsehalvdelene sammen. Yummi!

Vel framme er det bare å sette fram alle ingrediensene. Lag guacamolen ferdig først.

Kutt hvitløk i små biter, og mos sammen med avokadoene. Ha i limesaft og rør godt. Smak til med salt og pepper.

Så er det tid for hovedretten. Ha smør i panna, varm opp, og legg klar en lefse. På den ene halvdelen tar du to skiver krydderskinke, litt revet ost, vårløk og koriander. Brett lefsa, og legg det hele over i panna.

Press ned med en flat tallerken eller lignende mens du steker, quesedillaene skal bli «faste» og flate! Når osten har begynt å smelte litt, snur du og steker på den andre siden. Hvis du har stor nok panne, kan du gjerne steke to lefser mot hverandre om gangen. Ta da pålegg på hele lefsa, og legg en annen over.

Når lefsene er gyldne og sprø på begge sider, er de ferdige. Server med guacamole og friske urter, og nyt! 

Et herlig og enkelt lite måltid! Myye bedre enn kjedelige brødskiver, jeg lover!

Turmat

Skjermbilde 2016-08-12 kl. 10.56.04

Ragnhild Moen Holø bor på Lillehammer, og jobber som journalist. Fritiden bruker hun aller helst ute, og hun digger å kokkelere ute. Når barna er med på tur må det være mat som alle i familien liker. På turer uten barn, som gjerne går lengre og høyere, er det mer voksen mat på menyen. Sjekk ut bloggen til Ragnhild her.   

Publisert 8. august 2018 kl 16.27
Sist oppdatert 19. juli 2023 kl 08.00
annonse

Relaterte artikler

annonse
in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen