Det å lage sin egen softis krever litt innsats, men det er absolutt verdt det.
Det er både liten og stor helt enige om.
Ingredienser
Til fire porsjoner
4 dl kremfløte
2 dl helmelk
10 ss sukker
1 vaniljestang
En plastpose på ca. 6 og 8 liter
20 ss salt
Ca. 4 liter snø (halvfull pose)
To plater Kvikk-lunsj
ENKEL ISMASKIN: Du må riste fløteblanding i 10 – 15 minutter, til fløte- og melkeblandingen har fått ønskes konsistens. Foto: Christer Rognerud
SERVERINGSKLAR: Klipp et relativt stort hull i det ene hjørnet på posen, og server softisen i en turkopp. Foto: Christer Rognerud
SOFTIS PÅ TUR: Det er utrolig digg å nyte en turkopp med hjemmelaget softis, sjokoladestrø og Kvikklunsj på tur når sola skinner. Foto: Christer Rognerud
Slik gjør du:
Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha fløte, sukker og vaniljefrøene i den minste posen.
Blås inn luft i posen, og knyt igjen. Halvparten av posen skal bestå av luft.
Den største posen fylles halvfull med snø og 20 ss salt.
Putt fløteposen i posen med snø og salt, og knyt godt igjen på toppen.
Hold posen med begge hender og rist til fløte- og melkeblandingen tykner. Det tar ca. 10–15 min. Bruk gjerne votter, slik at du ikke blir kald.
Når fløteblandingen har fått ønsket konsistens, klipper du et hull i posen og klemmer ut softisen i turkopper.
Server softisen med eller uten strø, og bruk en halv Kvikklunsj-plate som skje.
Noen vil hevde at en pose med Real Turmat aldri kan bli festmat. Men det kan det, selvsagt. Her er et enkelt forslag som kan egne seg for både korte og lengre turer.
Fersk tortellini som du enkelt koker opp er super turmat. I tillegg er det lurt å bruke rensede scampi og gjerne godt bacon.
UTE takker for turen
I løpet av året legges utemagasinet.no ned. Vemodig, ja, men satsingen vår fortsetter med enda mer fokus på bratt friluftsliv på friflyt.no. De viktigste testene og reportasjene blir med videre til Fri Flyt, så kikk innom framover.