/ Turmat

Blåbærtoddy med honning

No er det tid for å hausta og konservere, og blåbær er tilgjengeleg for veldig mange. Du kan fryse blåbær, sylta og tørke den. Tørking er enkelt og gir lette råvarer som held seg lenge og er perfekt turmat. Slik kan du bruka dei utover hausten og vinteren. 

Sist oppdatert: 14. desember 2023 kl 12.52
blåbærte
BLÅBÆRTE: Tørka blåbær er lett å ta med og held seg lenge. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Tørking av blåbær gjer du i ein varmluftomn eller i ein dehydrator/tørkemaskin. Dei fleste bær og fruktbitar treng om lag 12-15 timar før dei er heilt tørre. Oppbevar dei på lufttette glas eller i posar. 

Her har eg tørka blåbær, bananer, einebær og bringebær. Du kan og tørka eple, pære, kirsebær, plommer – kva som helst.  Vi har fleire saker om tørking av turmat, og kva som eigner seg.

Einebæra er perfekte heile i haustens viltgryter og kan gis vekk på fine glas som gåver. 

Epler, pærer og plommer er nydelege som snacks på tur, gjerne saman med ost, sjokolade eller nøtter. 

Bananer, blåbær og bringebær er supre på müsli eller havregraut til vinteren. 

Blåbærtoddy av tørka blåbær

Ein neve tørka blåbær

2,5 dl vatn

1 ts honning

Lat alt småkoka i 10 min og server.

blåbærte
BLÅBÆR: Tørking er enkelt og gir lette råvarer som held seg lenge og er perfekt turmat. Slik kan du bruka dei utover hausten og vinteren. 
 
ørret surret i rømme
Les også
Publisert 14. desember 2023 kl 12.51
Sist oppdatert 14. desember 2023 kl 12.52
 

Relaterte artikler

 
iungsdalshytta skarvheimen vinter
Guide til mat på vintertur

Mat på vintertur

barnevennlig turmat
Barnevennlig turmat

Turmat som barna liker

turmiddag
3 enkle turmiddager

Enkle turmiddager

chaga som kaffe
Turmat - sanking

Gå på chaga-jakt

kantarell skogens gull
Turmat - sanking

De beste matsoppene

KAKE PÅ TUR: Denne varianten  kan like godt lagast ute. Foto: Sigrid Henjum
Turmat – dessert

Lage kake på primus

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen