Skiteknikk - video og teknikktips til langrenn

Har du mål om å bli bedre på ski? Her er instruksjonsvideoer som kan gi deg mer glede av langrennsskiene og gjøre deg til en bedre skiløper.

I nettserien vår, God på langrenn, går vi gjennom både klassisk teknikk og skøyting steg for steg.

Programleder og tidligere verdensmester i rulleski, Ragnar Bragvin Andresen, har nyttige teknikktips med usedvanlig god innsikt i hva han driver med. 

Ikke minst når han karikerer langrennsstilarter fra 1960-tallet og frem til i dag på bare noen sekunder. 

annonse
Hva er klassisk stil?

Stilarten klassisk langrenn har tre teknikker som anses som viktige hvis du ønsker å kunne gire opp og ned i løypa? Klassisk foregår i preparerte langrennsspor, og i denne episoden blir du mer kjent med klassisk-teknikkene i langrenn.  

Hva er enklest av skøyting og klassisk?

Her er det nok delte meninger, og ofte vil skiforholdene være med og avgjøre. De fleste nordmenn som har lært å gå på ski, har begynt i klassisk-sporet. Mens skøyting er en vel så naturlig måte å bevege seg framover på, og mange yngre løpere foretrekker skøyting. 

Hva er den beste stakekeknikken?

Her har det skjedd en voldsom progresjon de siste årene, mye takket være skiløpere som Anders Aukland og andre, som har spesialisert seg på den raskeste langrennsteknikken. Få tips i denne episoden om staketeknikk

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen