/ Turmat

Potetmos med spekemat og chips

Når kroppen er sliten og du har brukt alt av krefter, skrik magen etter feitt og salt. Her skal du få oppskrifta på ein kraftig, salt og overraskande god middag, som veg lite.

Sist oppdatert: 16. november 2023 kl 11.45
mat til langtur ekspedisjon
GOD ENERGI: Mykje næring og smak er det du treng når svolten gneg. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Her får du oppskrift på rask, lett og mettende turmat.

Nederst i artikkelen lærer du i tillegg korleis du kan lage spekechips.

Ingredienser

1 porsjon

  • 1 pose potetmos (med mjølk) 100 g

  • 20 g smør

  • 3,5 dl vatn

  • 2 måleskeier morsmjølkerstatning

  • Litt urtesalt

  • 2 store lefser

  • 1 neve nacho-chips 

  • 2 ss tørka spekechips

Framgangsmåte

Kok opp vatn og ha i smøret slik at det smeltar. Tilset morsmjølkerstatninga og rør ut før du har i potetmospulveret. Smak til med urtesalt.

Legg potetmosen i lefsa og strø over tørka spekemat og nachochips.

Slik lagar du spekechips

Legg til dømes Stranda-skinke eller anna spekeskinke i tynne skiver, ut på eit bakepapir.

Legg i omnen på varmluft, 100 grader i 3-4 timar til spekechipsen er heilt tørr.

Kjøl ned og ha i ein brødpose. Knus til småbitar.

UTE-TV: Sigrid om matlaging på vintertur

Flere turmatoppskrifter finner du her! 

Et ute

Sigrid Henjum er UTEs faste turkokk. I tillegg driver hun Sogndal Lodge, arrangerer guidete turer og bor på et småbruk i Sogndalsdalen. Siste bok: Et Ute

Publisert 15. november 2015 kl 14.00
Sist oppdatert 16. november 2023 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen