Her får du oppskrift på rask, lett og mettende turmat.
Nederst i artikkelen lærer du i tillegg korleis du kan lage spekechips.
Ingredienser
1 porsjon
1 pose potetmos (med mjølk) 100 g
20 g smør
3,5 dl vatn
2 måleskeier morsmjølkerstatning
Litt urtesalt
2 store lefser
1 neve nacho-chips
2 ss tørka spekechips
Framgangsmåte
Kok opp vatn og ha i smøret slik at det smeltar. Tilset morsmjølkerstatninga og rør ut før du har i potetmospulveret. Smak til med urtesalt.
Legg potetmosen i lefsa og strø over tørka spekemat og nachochips.
Slik lagar du spekechips
Legg til dømes Stranda-skinke eller anna spekeskinke i tynne skiver, ut på eit bakepapir.
Legg i omnen på varmluft, 100 grader i 3-4 timar til spekechipsen er heilt tørr.
Kjøl ned og ha i ein brødpose. Knus til småbitar.
UTE-TV: Sigrid om matlaging på vintertur
Flere turmatoppskrifter finner du her!
Et ute
Sigrid Henjum er UTEs faste turkokk. I tillegg driver hun Sogndal Lodge, arrangerer guidete turer og bor på et småbruk i Sogndalsdalen. Siste bok: Et Ute