Her er trikset som gjør ostesmørbrød ekstra godt og sprøtt
Bruk litt smør i panna, ha i knust hvitløk og stek skivene gylne i smøret først – på begge sider.
Ta på det du vil (se tipsene nedenfor), i tillegg til rikelig med ost. Gjerne flere forskjellige typer.
Klem sammen skivene i turstekepanna eller bruk et toast- eller vaffeljern på samme måte.
Bruker du stekepanne, ta gjerne på lokk for å få osten til å smelte skikkelig.
Dette trenger du
Brødskiver (det kan gjerne være gammelt og tørt (men ikke grønt!)
Smør (ca. 50 gram)
1-2 hvitløksfedd
Digg til å smøre på skiva
• Honning og fikensyltetøy
• Rødløksyltetøy
• Grønn eller rød pesto
• Crème Fraîche og litt sriracha-saus
• Nøttesmør
• Tacosaus
Ost som egner seg godt
• Edamer
• Wasterbotten ost (nydelig svensk ost!)
• Jarlsberg
• Brie
• Lokal hvit geitost
• Chevre
• Mozzarella
• Cheddar
Server straks og ta ostesmørbrødet til nye høyder!
Få flere turmatoppskrifter