/ Turmat

Ingefærstekte pærer med is

Hvis det er noe jeg synes du skal ta med deg fra denne oppskriften, er det at du kan ta med is i termos. Genialt, eller hva?

Sist oppdatert: 14. september 2023 kl 00.00
ingefærstekte epler eller pærer med is
NAM: Ingefærstekte epler med is, med en turvri.
Lesetid: 2 minutter

– Jeg har alltid elsket å spise ute. Å være på tur, ta en skikkelig pause fra byen. Det har på en måte vært en stor del av meg, forteller turmat-entusiast Hanna Olvenmark.

I boken Spis ute deler hun trikset som øker motivasjonen hennes til å lage mat og spise ute, nemlig de tre f-ene.

– De tre f-ene står for «fine folk», «forventninger» og «forberedelser» og jeg kan nesten garantere at hvis du begynner å bruke denne modellen, kommer du å til å sitte utendørs med din medbragte (eller nylagete) mat og kose deg glugg i hjel før du vet ordet av det, sier hun.

hanna olvenmark
SPISER GJERNE UTE: Den svenske turmat-forfatteren Hanna Olvenmark. Foto: Ulrike Pousette

Hennes oppskrift på ingefærstekte pærer egner seg godt for små utflukter, enten en ettermiddag eller på helgetur.

Fordelen med å ta med is på en mattermos, er ikke bare at det er billigere enn kiosk-is, men at du kan ta med deg isen til hvilket som helst sted du digger.

Ingredienser

4 porsjoner • 15 min • vegansk • 0,2 kg CO2e/porsjon

2 pærer

1 ss smør eller margarin

1 ss revet fersk ingefær

2 ss råsukker

1 ts kanel

Din favorittis – og så mye du vil ha! Vaniljesaus passer godt til denne.

Hjemme

Legg ingefær, råsukker og kanel i en liten boks.

Legg isen i mattermos. Vaniljesaus kan være et alternativ.

Ute

Skjær pærene i båter.

Tenn stormkjøkkenet. Varm opp en klatt smør/margarin i stekepannen og stek pærene i noen minutter.

Snu de rundt innimellom slik at alle sidene blir varme.

Hell over kryddersukkeret ogfortsett å steke i 2–3 minutter mens du rører rundt så det ikke blir brent. Når pærene er litt myke og sukkeret er blitt brunt, er de ferdige.

Server pærene med isen.

Pakkeliste

• Ingredienser til pærene

• Is i termos

• Skjærebrett, kniv

• Stormkjøkken inkl. rødsprit/gass, lighter/fyrstikker

• Bestikk

Termos som holder isen kald

Jeg foretrekker å bruke mattermos til is siden det blir litt enklere å få ut alt, men en «vanlig» termos eller termokopp funker også.

Hvor lenge holder isen seg uten å smelte?

Det er avhengig av både hvor kald den er fra begynnelsen, og hvor godt termosen din holder på temperaturen. Jeg pleier å regne med et par timer, minst!

Tips

For en veldig rask utedessert, vil jeg anbefale å varme bær på stormkjøkkenet og spise med is til. En enklere dessert skal du lete lenge etter!

sjokoladeis på tur
Les også

Forfatter: Hanna Olvenmark

Forlag: Iris forlag

Antall sider: 65

Utgitt: 2022

Hva synes du om denne saken?

Få enda flere turmatoppskrifter

Publisert 11. september 2023 kl 11.30
Sist oppdatert 14. september 2023 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

annonse
blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen