/ Turmat

Glutenfrie boller med banan og peanøtter

Næringsrike, enkle og glutenfrie boller med peanøtter. Disse kan du lage på turstekepanna, eller du kan steke dem hjemme og ta med deg på tur.

Sist oppdatert: 15. januar 2025 kl 12.00
glutenfrie boller med banan og peanøtter
SAFTIGE BOLLER: Med bare fire ingredienser er det ganske raskt og lett å lage disse supergode bollene. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Peanøtter er et kjent turfølge. Næringsrik, med mye fett, proteiner, vitaminer og mineraler. Dessuten er dette en nokså billig nøtt i forhold til mange andre nøtter du får kjøpt i butikken.

Smaken av peanøtt sammen med noe søtt og salt er digg, bare prøv denne oppskriften så får du smake!

Denne oppskriften ble til før en familietur oppe i skogen, etter at det hadde vært salg på peanøtter og bananene på disken begynte å bli brune. Da ble det gode turboller!

Ingredienser

Nok til 9 boller

1,5 moden banan (gjerne med brune prikker på skallet)

150 g salte, ristede peanøtter

1 egg

40-50 g (glutenfrie) havregryn (eventuelt havremel)

peanøttboller
Etter en kort runde i ovnen er turbollene klare for hvilket som helst eventyr. Foto. Sigrid Henjum

Framgangsmåte

 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk stavmikser eller blender. Jeg brukte en bolle som hører til stavmikseren med en roterende kniv oppi.

Hvor mye havregryn eller -mel du skal ha i, avhenger av hvor store bananene er. Røren skal være som en tykk grøt, men heller ikke for tørr. Akkurat passe. 😊

Form bollene med en spiseskje eller isskje og stek i 12-15 minutter på 200 grader med et bakepapir under, midt i ovnen.

Velger du å bruke turstekepannen bruker du en spiseskje, men trykker bollen flat. Stek på begge sider til du får en gyllen farge.

Server med godt smør, syltetøy eller ost.

natronkake på bål, svele, lapper
Les også
Publisert 28. april 2023 kl 10.52
Sist oppdatert 15. januar 2025 kl 12.00
 

Relaterte artikler

 
in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikk-mat på tur

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen