Denne oppskriften ble til før en familietur oppe i skogen, etter at det hadde vært salg på peanøtter og bananene på disken begynte å bli brune. Da ble det gode turboller!
Ingredienser
Nok til 9 boller
1,5 moden banan (gjerne med brune prikker på skallet)
150 g salte, ristede peanøtter
1 egg
40-50 g (glutenfrie) havregryn (eventuelt havremel)
Selve røren lager du på to minutter, og etter en kort runde i ovnen er turbollene klare for hvilket som helst eventyr.
Framgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk stavmikser eller blender. Jeg brukte en bolle som hører til stavmikseren med en roterende kniv oppi.
Hvor mye havregryn eller -mel du skal ha i, avhenger av hvor store bananene er. Røren skal vere som en tykk grøt, men heller ikke for tørr. Akkurat passe 😊
Form bollene med en spiseskje eller isskje og stek i 12-15 minutter på 200 grader med et bakepapir under, midt i ovnen.
Velger du å bruke turstekepannen bruker du en spiseskje, men trykker bollen flat. Stek på begge sider til du får en gyllen farge.
Server med godt smør, syltetøy eller ost.
God tur!
Flere turmatoppskrifter