/ Turmat

Mat på vintertur

Maten fryser, gassboksen fryser, du fryser. Hvordan overleve uten frysetørket mat på en telttur i streng vinterkulde? Svaret er taco.

Sist oppdatert: 14. april 2025 kl 16.00
iungsdalshytta skarvheimen vinter
FRISTELSEN: Middag på Iungsdalshytta frister, men jeg har pastagryte med skinke, bjørnebrød, potetgull, sjokolade og en liten klunk konjakk i pulken. Foto: Marius Slagsvold
Lesetid: 7 minutter

Duften av nystekte kanelboller strømmet ut fra ryggsekken. Bollene ble bakt for å nytes med en kopp varm sjokolade, på et liggeunderlag i et telt i Oslo-marka, på en av januars strengeste kuldedager.

Forhåpentlig hadde vi lagt bak oss en lang etappe på ski, fortært en helt ok drytech-middag og atter fått en kroppstemperatur på 37 grader.

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.

12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per
måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per
måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per
måned

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

 

Relaterte artikler

 

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen