UTE har tatt en sveip over løypekartet. 

Sjusjøen-området frister med over 80 kilometer med preparerte løyper og strøkne forhold, og er for tiden stedet med mest oppkjørte langrennsløyper. Spesielt bra er det i løypene som går på fjellveiene. 

Annonse

– Man kommer seg nå for eksempel mellom Pellestova og Mostertoppen, eller man kan gå fra Nordseter og Sjusjøen til Hafjell, sier Camilla Reinemo Fjellvang, som er markedsansvarlig i Hafjell. 

Tips til bedre skiteknikk? Se UTE-TVs serie om langrennsteknikk med proffløperen Ragnar Bragvin Andresen som programleder 

Saken fortsetter under

Området Sjusjøen-Øyerfjellet har over 80 kilometer oppkjørte løyper. Foto: Skiinfo Lillehammer

Beitostølen og Valdresflya kan også melde om bra forhold. Det er 40 kilometer preparerte løyper, og på Beitostølen skistadion er alle 7 kilometerne og standplass preppet. Alle løyper preppes for både klassisk og skøyting. På tirsdag ble det preppet 5 kilometer på Valdresflya, men på grunn av sterk vind onsdag, ble disse ikke kjørt opp igjen. 

Saken fortsetter under

Slik var det på Valdresflya på tirsdag. Foto: Beitostølen

Valdres er det også fine forhold. Gomobu vil kjøre opp mesteparten av sitt løypenett til helga, og også på Vaset er det gode forhold. 

– Vaset har 10 kilometer som er virkelig bra, og de vil begynne å rulle mer av løypenettet til helga. Det kom snø tidlig som de kjørte opp, så det kom 20 cm snø tidlig i uka ble det helt strøkent, sier Ole Christian Nymoen. 

Onsdag kveld gikk Nymoen på Skrautvål, der det er kjørt opp 24km preparerte løyper. 

– Det er bra forhold på Skrautvål, men litt løsere enn på Vaset. Det er fordi løypene på Skrautvål er slik at de krever litt mer snø før de blir like faste, sier han. 

Sugen på nedoverski? Slik er forholdene for alpin- og toppturfolket: – Nå blir det mulig med frikjøring  

Saken fortsetter under

Slik var forholdene på Skrautvål-Leirin torsdag ettermiddag, der det er 24km oppkjørte løyper. Foto: Ole Christian Nymoen

På Geilo er det preparert for både skøyting og klassisk på skistadion og i lysløypene. Videre er Kolbjørnstølløypa og deler av Ustedalsfjorden er rullet for skøyting, og det meldes om fine forhold. Havsdalen-Veslebudalen er også rullet, og har greie forhold men noe kvist i løypa. Prestvegen er også rullet.

Saken fortsetter under

Veslebuadalen ble kjørt på onsdag. Foto: Geilo Sti- og løypelag

Trysil har cirka 20 kilometer oppkjørte løyper fra i morgen. 

– Vi har hatt skiføre her siden 27. oktober, og det var lenge veldig fint, men det mildværet som ødela en del. Nå er det en del steder det er hardt, og hvor løypemaskinen ikke kan komme til. Men til helga er det meldt mer snø, så da blir det , sier Anita Moen. 

Den tidligere landslagsløperen driver skiskole i Trysil, og har blant annet ansvaret for en gruppe eliteutøvere fra Kina som trener mot OL i Beijing i 2020. Hun tilbyr også teknikk- og skikurs for mosjonister. 

Saken fortsetter under

Slik var forholdene i Trysil i formiddag. Foto: Anita Moen

På Lygna meldes det også om bra forhold, med 10 cm natursnø og 2.3 kilometer oppkjørte løyper. Søndag arrangeres Gransrennet, som er sesongens første skirenn på Lygna Skistadion. 

Norefjell fikk bra med snø tidligere i uka og kjørte opp 10 kilometer langrennsløyper i dag. De melder om gode forhold, og vil kjøre opp runden igjen på lørdag hvis det snør igjen. 

hovedstaden og Nordmarka er det foreløpig magert med natursnø, men det er mulig å gå langrenn i kunstsnøløypene i Holmenkollen og på Greverud. Det er også mulig å gå på ski på Sørli i Nittedal, Varingskollen og fra torsdag ettermiddag på Vestmarksetra. Skiforeningen har gjenopptatt snøproduksjonen og håper å få til små sløyfer på Eid i Heggedal, Lillomarka skiarena og Sognsvann snøpark denne helga. 

Interessert i langrenn? Her har vi samlet alt stoff om langrenn

Upåklagelige forhold i Trysil, helgas mildvær til tross. Og til helga er det meldt mer snø. Foto: Anita Moen