Vi synes at noe av det fineste vi kan gjøre om vinteren er å gå på ski, og vi håper at mye av innholdet vårt kan inspirere til små og store skiturer.

Med langrennsski har du muligheter til både rolige skiturer i helgene, som treningsform, kanskje med et renn som vinterens store mål og høydepunkt.  Hos oss kan du lese mer om både flotte langrennssteder, få teknikk- og treningstips og lese mer om langrennsutstyr.

Annonse

Mange synes langrenn virker som ressurskrevende aktivitet, men fordelen av å ha et par ski er at de kan brukes igjen og igjen. Klassiskski kan tilpasses med glider og festesmurning ut fra vær og føre.

Felleski har senket terskelen for mange som synes at smøring av ski er vanskelig og tidkrevende.

Skøyting på ski er en egen stilart som man tidligere trodde ville ødelegge langrennssporten, men som definitivt har kommet for å bli. Dette er den dominerende langrennsformen lenger sør i Europa. Skøyteski er kiene er noe kortere ski og stavene noe lengre enn i klassisk.

Hvis du virkelig vil lange ut på ski, prepareres det milevis med langrennsløyper på snøsikre steder som Geilo, Beitostølen, Sjusjøen, og Hovden. For ikke å glemme Tuddal, Bjorli, Budor og Vikerfjell.

Også i lavlandet rundt Oslo, Norges skihovedstad, tilrettelegges det skiløyper vinterstid, som gjør det mulig å få fine skiturer i marka, uansett nivå. For mange av hovedstadens innbyggere er bolle og kakao på de populære markastuene et klassisk turmål.

Vil du lære deg å gå på ski, eller få bedre langrennsteknikk? Da anbefaler vi nettserien vår, God på langrenn, hvor du kan plukke opp gode og inspirerende teknikktips i både klassisk og skøyting.