Vi synes at noe av det fineste vi kan gjøre om vinteren er å gå på ski, og vi håper at innholdet vårt kan inspirere til både korte og lange skiturer.

Med langrennsski har du muligheter til både rolige helgeturer, treningsturer og kanskje ha mål om å delta i et turrenn. Få tips til steder med flotte langrennsløyper, gode teknikk- og treningstips og tester av ski- og langrennsutstyr.

Vi var tidlig ute med å teste felleski som for alvor har senket terskelen for mange som synes at smøring av ski er vanskelig og tidkrevende.

Vi har også testet skøyteski – stilarten som mange trodde ville ødelegge langrennssporten. Skøyting er den dominerende langrennsformen lenger sør i Europa.

I Norges skihovedstad, Oslo, prepareres det skiløyper i marka, til glede for alle som vil på skitur. For mange av hovedstadens innbyggere er bolle og kakao på de populære markastuene et klassisk turmål i seg selv.

Hvis du virkelig vil lange ut, prepareres det milevis med langrennsløyper på typiske hyttedestinasjoner som Geilo, Beitostølen, Sjusjøen, og Hovden. For ikke å glemme de litt mindre kjente stedene Tuddal, Bjorli, Budor og Vikerfjell.

Vil du lære deg å gå på ski, eller få bedre langrennsteknikk? Da anbefaler vi nettserien vår, God på langrenn, hvor du kan plukke opp gode og inspirerende teknikktips i både klassisk og skøyting.