Sykler og sykkelturer

Med sykkelen kommer du deg enkelt til og fra steder, og du har muligheter til å utforske områder på en annen måte. Få turforslag og oppdatert innhold om sykkelutstyr.

Sist oppdatert: 25. april 2022 kl 13.40
Sykkeltur sykkel sykler
SYKKELFERIE: Rallarvegen er et populært turprosjekt, der logistikken er godt lagt til rette for en fin tur ned mot Flåm.

Sykling inspirerer til en mer naturvennlig livsstil, og sykkelen er genial til transport, lek, trening og tur.

På disse sidene vil du finne tips til sommerferiens sykkelturer, enten målet er Rallarvegen, Mjølkevegen eller grusturer i Nordmarka. Vi har også reisereportasjer fra sykling på Island, Norge på langs og på fjellsveier i Rondane.

Er du gira på bikepacking eller vurderer å kjøpe deg en elsykkel i stedet for ny bil, så får du oppdaterte råd fra UTEs sykkeleksperter, som tester elsykler og også barnesykler uten el-motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
sykkeltur på Island med fatbike
Island fra sør til nord

500 km på Island med sykkel

test trek elsykkel
Test av Trek Dual Sport+ 2

Test av Trek Dual Sport+ 2

elsykkel tips justering oppsett
Klargjør elsykkelen din

Sjekkliste for justering av elsykkel

test trek fx+ elsykkel
Test av elsykler

Test av Trek FX+

elsykkel cannondale test
Stor test av elsykler

Test av elsykler

birk e-suv elsykkel
Test av elsykler

Test av Birk E-Suv

buddy elsykkel test
Test av elsykler

Test av Buddy sX1

Hvilke barnesykler er best i test?

UTE-redaksjonen har testet ulike barnesykler, både i aldersgruppen 4-6 år og juniorsykler for barn fra 8-12 år med 24 tommers hjul. Vi har også en oversikt over rimelige, men bra 2021-modeller.

Hva slags utstyr trengs for bikepacking?

Sykkelen egner seg for mer enn å sykle til og fra jobb. Med spesialvesker med smarte festeløsninger kan sykkeleventyret begynne! 

Kan du ta med sykkelen på tog eller fly?

Sykkelen kan du ta med deg på reise, enten du skal kjøre med bil, ta buss, fly eller tog . I denne artikkelen oppsummerer vi viktige momenter for frakt av sykkel på tur.

Hvilken elsykkel er best?

Hvilken elsykkel som er best avhenger av bruken din. VI har testet over 25 modeller, og har noen tydelige og gode råd på hva du bør se etter. Les mer om hvilken elsykkel som er best.

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen