Elsykkelen tar mer og mer plass i bybildet, både som framkomstmiddel til og fra jobb, men også til og fra fisketurer og på skogsveier. 

Her er ti grunner som taler for elsykkel:  

1. Du sykler både raskere og lettere

De aller færreste elsyklister blir slitne, selv over lange distanser. Med elsykkel føles det som om du har du medvind hele veien. Akselerering blir en lek, og i tett trafikk og rushtid kan elsyklister også glede seg over at det kan gå raskere enn både bil- og kollektivtrafikk. 

2. Oppoverbakke er ingen hindring

Den elektriske hjelpemotoren hjelper deg opp bakkene. Det går både fortere og lettere å sykle i oppoverbakke. 

3. Du blir ikke så svett

Elsykkelen gjør det lett å sykle både bortover og oppover. Du slipper å dusje og kan reise dit du skal ferdig antrukket.

4. Du sykler mer

Elsykkelen gjør terskelen for å bruke sykkel lavere. Undersøkelser viser at elsyklister sykler mer enn vanlige syklister; faktisk hele 70 prosent mer. Du kan jo sykle akkurat dit du vil, uten å bekymre deg om du orker eller er sprek nok.

5. Du kan ta med barna

Med elektrisk drahjelp blir det ikke tungt å sykle selv om du har barn i barnesetet eller i sykkelvogna når du har en elsykkel. UTE har testet elsykler til hverdagsbruk

6. Du slipper å sitte i kø og lete etter parkeringsplass

Med elsykkel sykler du elegant forbi køer og du slipper å bruke unødig tid på å lete etter parkeringsplass. Det er fullt mulig å sykle til jobben selv om avstanden er over 10 kilometer og du trenger ikke engang å være svett når du kommer fram.

Malmo-live07 kopi
Malmo-live07 kopi

7. Du senker terskelen for å ta i bruk sykkel som transportmiddel

Brukere av elsykkel snakker ofte om den gode følelsen av å ta sykkelen i bruk. Grunnen er enkelt og greit at elsykkel er både lettvint og gøy. Derfor er sjansen for at man hiver seg på sykkelen fremfor å ta bilen større. 

8. Du sparer penger

Hvis elsykkelen bidrar til at du ikke trenger å eie en bil, har du spart store summer. Bor du for eksempel 10 kilometer fra arbeidsplassen, kommer du raskt på jobb med elsykkel. Du slipper å betale for dyre parkeringsplasser, bompenger og drivstoff. På alle områder du erstatter bilbruk med elsykkel vil du spare penger.

9. Du sparer miljøet

En elsykkel har null partikkelutslipp og svært lavt energiforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til elsykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurensing.

10. Du viser andre hvor enkelt det er å reise smart

Med en elsykkel vekker du positiv oppmerksomhet. Elsykkel er effektivt, lett og morsomt. Det er også mulig å dra på fjelltur med elsykkel.