/ Sykkel

Sykkelutstyr for barn

Du kan komme langt med en sykkel, hjelm og ei ringeklokke. Her er sykkelutstyr for de minste barna som vil lære seg å sykle – eller som allerede er godt i gang.

Sist oppdatert: 21. april 2022 kl 07.30
sykkelutstyr for barn
RULL AVGÅRDE: Sykling kan du ha glede av fra våren til langt utover høsten før snøen legger seg.
Lesetid: 3 minutter

Når du først kommer deg på sykkelen, er det ikke mange meterne som skal til for at både humøret og farten stiger.

Derfor har vi funnet fram både viktig – og ikke fullt så superviktig – sykkelutstyr for små barn som er gira på å lære seg å sykle.

 

EN TRYGG START

Det finnes litt forskjellige typer løpe- eller balansesykler, som er en effektiv måte å lære seg balanse på. Mange har også god erfaringer med sparkesykler, før interessen for en skikkelig sykkel overtar.

Går du får løpesykkel, sjekk gjerne at setehøyde på løpesykkelen kan justeres, og at det ikke er altfor stor svingradius på styret. Vår erfaring er at det kan gjøre sykkelen unødvendig vinglete, og det er en fordel for barnet om det er lett for barnet å holde stø kurs.

trek balansesykkel
BALANSESYKKEL: Denne er fra Trek, som har barnesykler i alle størrelsesklasser.

Trek Kickster løpesykkel
Pris: 2499,-

NÅR BALANSEN ER INNE

I stedet for å gå ut fra alder, tar barnesykkelspesialisten Frog Bikes utgangspunkt i innsiden av benlenge, som veiledende for hvilken størrelse du skal kjøpe. De har kalt modellene sine deretter.

Den minste varianten med pedal fra Frog er 40 cm (passer normalt til 3-4 år) og veier 6,4 kilo.

Den fås i flere farger og har fem års garanti.

UTEs sykkeltestere gjennomfører jevnlig test av barnesykler i både 20-tommer og 24-tommers størrelser.

FROG 40-42”
Pris: 4600,-
www.frogbikes.com 

TØFF OG TRYGG BARNEHJELM

Sykkelhjelmer for barn finnes i mangfoldige farger og mønstre. Det aller viktigste er at hjelmen er kul nok til å brukes – og også at den sitter som den skal. Det ene går sjelden på bekostning av det andre, heldigvis.

Vi har plukket ut en barnehjelm fra Giro som dekker og beskytter godt, uansett om syklinga foregår på asfalt, grus, sti, til og fra lekeplassen eller rundt og rundt og rundt i pumptracken.

Giro Scamp Kids Helmet-serien kommer i flere kule farger som gjør det lett å synes. Justeringsmuligheter er en en fordel for barn i vekst. 
Giro Scamp Kids Helmet-serien kommer i flere kule farger som gjør det lett å synes. Justeringsmuligheter er en en fordel for barn i vekst. 

Giro Scamp Mips Kids Helmet
Pris: 379,-

GATAS SKREKK

Pliiiing! En ringeklokke på styret er litt for gøy – og litt for sikkerheten. Denne finurlige løsningen kommer fra Crazy Safety. Et dyrehode i myk gummi som er testet i henhold til PAH og REACH – altså trygge for barna.

Pris: 9 dollar
Crazysafety.com

FINGERNEMT

Litt skrubbsår og blod er ikke farlig. Men det er kjedelig når en skikkelig sykkelvelt går ut over syklinga. Derfor kan det være fint med hansker. Hansker uten fingertupper til barn er lett å få tak i hos de fleste klesbutikker med barneavdeling. Fordelen med disse er at det er lett å få grep om gir og bremsespaker.

Det finnes også spesialiserte sykkelhansker for de minste. Er det kaldt ute, må til og med fingertuppene dekkes, synes Specialized. 

SPECIALIZED LoDown Glove
Pris: 20 dollar
www.specialized.com

SYKKELÅS TIL BARNESYKKEL

Det er ikke alltid så lett å holde styr på nøkler, uansett hvor mange år man har på sadelen.

En kodelås kan være smart når man skal lære seg å ta vare på store verdier – som tross alt ens egen sykkel er.

sykkellås til barn
sykkellås til barn

Pris: 79,-

intersport.no

SYKKELTRØYE

En lett t-skjorte hører sykkelsesongen til, og vi har funnet fram et eksempel vi likte godt. Hvem kan motstå en deilig pastarett på varme sommerdager? Pasta er raskt å lage, lett å spise, i tillegg til at de gode kreftene varer litt lenger. Dette har vi fra svært sikre kilder, både innen sykkelsporten og foreldrestanden.

Pris: 24 dollar

Wooom.com

Publisert 14. august 2020 kl 12.00
Sist oppdatert 21. april 2022 kl 07.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen