Når du først kommer deg på sykkelen, er det ikke mange meterne som skal til for at både humøret og farten stiger.

Derfor har vi funnet fram både viktig – og ikke fullt så superviktig – sykkelutstyr for små barn som er gira på å lære seg å sykle.

Annonse

 

LØPE FØRST 

Det finnes litt forskjellige typer løpe- eller balansesykler, som er en effektiv måte å lære seg balanse på. Mange har også gode erfaringer med sparkesykler, før interessen for en ordentlig sykkel overtar.

Sjekk gjerne at setehøyde på løpesykkelen kan justeres, og også at det ikke er altfor stor svingradius på styret. Det kan gjøre sykkelen unødvendig vinglete, og det er en fordel for barnet om det er lett for barnet å holde stø kurs.

Denne løpesykkelen fra Diamant kan brukes av barn fra 1-3 år.

balansesykkel

DIAMANT Flash løpesykkel
Pris: 599,-
www.gsport.no

NÅR KODEN ER KNEKT

Frog er britisk spesialist på lette barnesykler, og ble testvinner da UTE testet lette barnesykler.

I stedet for å gå ut fra alder, tar Frog utgangspunkt i innside benlenge som avgjør hvilken størrelse du skal kjøpe. De har kalt modellene sine deretter.

Den minste med pedal er 43 cm (3-4 år) og veier 6,7 kilo, Denne finnes i fargene rød, oransje, lila, rosa, svart, grønn og Team Sky. Fem års garanti.

Ta også en titt ute UTE-redaksjonens test av juniorsykler, aktuelle for barn fra ca 9-11 år.

Skjermbilde 2017-08-14 kl. 16.14.30

FROG 43-14”
Pris: 2699,-
www.frogbikes.com 

TØFF OG TRYGG

Sykkelhjelmer for barn finnes i mangfoldige farger og mønstre. Det absolutt viktigste er at hjelmen er tøff nok til å brukes, og at den sitter som den skal. Her er en barnehjelm fra Giro som dekker og beskytter godt, uansett om syklinga foregår på asfalt, grus, sti eller rundt og rundt i pumptracken.

giro kids sykkelhjelm
Giro Scamp Kids Helmet-serien kommer i flere kule farger som gjør det lett å synes. Justeringsmuligheter er en en fordel for barn i vekst. 

Giro Scamp Kids Helmet
Pris: 379,-

GATAS SKREKK

Pling! En ringeklokke på styret er litt for gøy – og litt for sikkerheten. Denne finurlige løsningen kommer fra Crazy Safety. Et dyrehode i myk gummi som er testet i henhold til PAH og REACH – altså trygge for barna.

bjelle

Pris: 79,-
www.gsport.no

FINGERNEMT

Skrubbsår og blod er ikke farlig. Det kjedelige er at en skikkelig sykkelvelt i verste fall kan gå ut over syklinga. Hansker uten fingertupper for barn er lett å få tak i hos de fleste klesbutikker med barneavdeling. Men det finnes også spesialiserte sykkelhansker for de minste. Er det kaldt ute, må til og med fingertuppene dekkes, synes Specialized. 

Skjermbilde 2017-08-14 kl. 16.17.30

SPECIALIZED LoDown Glove
Pris: 20 dollar
www.specialized.com