Jotunheimen - fjell turtips hytter og ruter - sommer

Jotunheimen er et fantastisk fjellområde med noen av de høyeste fjelltoppene i Nord-Europa. Her vil du finne tips og forslag til både dagsturer og ukesturer i Jotunheimen.

I Jotunheimen befinner de 18 høyeste fjellene i Norge seg. De har en helt annen tilgjengelighet enn de høyeste i Himalaya. Oksygennivået er mer enn godt nok, vi trenger verken å kjøpe eller å søke tillatelse til å bestige dem, selv om mange av fjellturene kan være krevende nok!  

Planlegger du å gå til Galdhøpiggen med barn, kan denne saken være fin i forberedelsene. 

Jotunheimens aller mest populære fjelltur er Besseggen (1743 moh). Gjendebåten, som går tur/retur Gjendesheim – Memurubu – Gjendebu har første avgang 10. juni 2023, med daglige avganger til og med den 7. oktober. Her er det lurt å booke billett på forhånd. 

I Jotunheimen er det ofte de alpine tindene som får mest oppmerksomhet, men det er også vakre daler å vandre i. En dagstur til Vettisfossen i Utladalen er absolutt å anbefale en sommerdag, som er en forholdsvis enkel tur som ikke forutsetter kraftige fjellsko. 

Plukk med deg inspirasjon og how to-tips fra en førstereis i Jotunheimen

kvitingskjølen turguide med hund om høsten
Turtips i Øst-Jotunheimen

Turguide til Kvitingskjølen

utladalen jotunheimen
Fjellvandring i Jotunheimen

Vandring i Utladalen

Vettisfossen jotunheimen utladalen
Vettisfossen i Utladalen - Turguide

Turguide til Vettisfossen i Utladalen

annonse
How to Jotunheimen?

Alle har hørt om Jotunheimen, men hva gjør du når det er aller første gang og du skal på helgetur med telt og sovepose? Plukk med deg tips fra en førstegangstur

Hvor er det bra å dra på fjelltur i Jotunheimen?

Jotunheimen er nasjonalparken for de store fjellopplevelsene. I denne artikkelen gir vi deg råd om både toppturer, fjellturer fra hytte til hytte og ryggtraverser til din egen turplanlegging.

Hvor vanskelig er det å gå til Galdhøpiggen?

Norges høyeste fjell står på drømmelista til mange, og fjellet er oppnåelig fra ulike kanter. Er det din tur i år, kan det være en fin forberedelse å lese denne saken.

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen