Herfra er det ryddet skog på oversiden av turløypa, og du kan er det bare å følge skogskuttet (opp og mot vest) til du kommer til Sommerdalen.

Fra Sommerdalshaugen ser du Husfjellet mot nordvest. Sikt deg inn mot kollen på begynnelsen av ryggen (325 moh), for så å følge ryggen til venstre for gryta opp til pausesteinen ved ca. 380 moh.

Etter dette sikter du opp mot ryggen og følger den mot toppen.

Ned: Den vanligste nedkjøringen følger samme trase som opp. Det er mulig å kjøre direkte ned mot sør fra pausesteinen for å få med seg noen ekstra høydemeter med fin kjøring i åpen skog.

Ta i såfall på fellene å gå opp til ryggen på Sommerdalhaugen igjen, det blir mye knot tett skog om du fortsetter nedover.

  • Topptur: Dette er en tur som gir en fantastisk utsikt og uforglemmelig turopplevelse og passer selv for de som ikke har gått så mye topptur tidligere.

  • Læringspunkt: Bruke terrenget å kunne legge et spor under 25-30 grader. Observere potensielle utløpsområder opp gjennom Sommerdalen.

  • Fare: Utløpsområder opp mot Litje Brusen og Store Brusen. Siste egga ut mot toppunktet er ofte avblåst og krever gode forhold da begge sidene her er bratte. Hengeskavler på ryggen mot nord. Ikke la deg friste å velge annen rute ned fra toppen. Utsatt terreng.