Toppturvinteren er godt i gang og i siste nummer av UTE gir blant andre Torgeir Kjus, Eivind Smeland, Vegard Vereide og Bjørnar Bjørhusdal deg toppturtips til Lyngen, Bodø, Sogndal og Jostedalen. 

Har du ikke fått bladet i postkassa eller rukket å stikke innom Narvesen ennå, får du to gode tips her.

For ferskingen:

RUSSELVFJELLET 818 moh.
Dette er et flott fjell med moderat stigning og magisk utsikt til hav og øyer på nesten alle kanter. Fjellet ligger i et av de mest opplevelsesrike områdene i Lyngsalpene, i Storgalten – og Stortindenområdet.

Opptur: Fra vest går du fra Nordlenangen, der du parkerer under fjellet. Turen går rett fra sjøkanten, og du følger sporet langs Russelva omtrent 3 kilometer før du går nordover og opp mot sørtoppen. For å nå hovedtoppen fortsetter du langs ryggen, for det meste til fots.

Nedfart: Turen tar du ned den fantastiske vestsiden av fjellet.

Høydemeter: 800

Helning: 30-35 grader

For den erfarne:

STORE DURMÅLSTINDEN 1445 moh. 
Et eminent skifjell og et utsyn som gir klump i halsen. Den er velegnet sent på våren, med en alpin anmarsj og fantastisk skikjøring ned.

Opptur: Start fra Leirbukta ved Sørfjorden. Følg elva til Leirbuktvannet og gå opp Durmålsskardet, som er omtrent 35 grader bratt. Her ender du i en renne sør for toppen, fortsett langs nordryggen, med et par spennende tekniske passasjer til toppen.

Isøks og stegjern kan være å foretrekke på denne turen. 

Turen er lenger enn den virker som, men regn med mellom 5-7 timer.

Store Durmålstinden kan også nås fra Fornesdalen, gå opp mellom Store Durmålstinden 1445 moh. og Loddevárri 1567 moh.

Nedfart: Samme veien som opp, men den beste skikjøringen finner du når du fortsetter nordover forbi toppen, klatrer ned et smalt bratt parti og ned på en flott snøflanke.

Høydemeter: 1450

Helning: 35 grader

LES OGSÅ: Om å overleve et snøskred 

LES OGSÅ: UTEs Toppturskole 1 av 3

LES OGSÅ: UTEs Toppturskole 2 av 3