I artikkelserien «Mitt favorittfjell» deler kjente turfolk og andre kjendiser med et forhold til naturlig sitt favorittfjell. Denne gangen har turen kommet til tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen, som nå er en mildt sagt entusiastisk toppturist.

Les også dette portrettet UTE nylig gjorde med Kristoffersen, hvor hun blant annet forteller om da hun angret på å ha lagt pudderskiene hjemme da hun var på verdenscuprenn.

Annonse

Men selv om Kristoffersen bor på Lillehammer, er favorittfjellet i hjemfylket Troms.

– Mitt favorittfjell er Storstolpan (974moh.)i Ersfjorden på Kvaløya. Vet ikke, jeg bare elsker det fjellet. Det ligger over en fantastisk fjord i ei fantastisk fjellrekke. Jeg har tatovert hele den fjellrekka på armen. Det er fantastisk utsikt fra toppen og mye fin skikjøring ned.

Marthe Kristoffersen portrett
TIL FJELLS: Marthe Kristoffersen har lagt opp som langrennsutøver, og bruker nå så mye tid som mulig i fjellet. Foto: Martin Andersen

– Hvor mange ganger har du vært der?

– Jeg har vært det 3 ganger.

– Hva er favorittruta de opp fjellet?

– Det er å parkere på toppen av Eide mellom Tromvik og Rekvik(på parkeringsplass) deretter gå sørøst over et skar, ned til et vann, før så å begynne oppstigningen mot toppen. Ruta er beskrevet i toppturbøkene for området.

– Hva er ditt beste tips til de som vil ta turen?

– Min beste tur opp var på våren, starta oppstigning kl 23.30 og var på toppen ca 02:00 i strålende midnattsol. Fikk så magisk kjøring ned i PUDDER 3 juni! Mitt andre, og mer seriøse tips, er å sette seg inn i turbeskrivelser og se på kart. Det er noen områder på 35 garder, så både snø og sporvalg må vurderes!