Navnsettingen var visstnok inspirert av at Kong Haakon og Dronning Maud ble kronet som Norges konge og dronning tidligere samme sommer.

OPP: Gå fra Dalsbøen og rett opp lia mot høyspentlinja i dalen mellom Fuglånebba og Sandvikhaugen. Hvis turen tas sent på året og det er dårlig med snø det første stykket, går det en grei tursti opp her.

Vel oppe i dalen svinger du av mot venstre, eller sørøstover, og tar sikte opp den lange bakken mot ryggen rett sør for Sandvikhaugen (1686 moh på kartet). Fra toppen av bakken er det bare å følge ryggen sørøstover mot toppen av Dronninga.

Vær forsiktig, da det på toppen er relativt luftig med bratte stup på sørsiden som ofte har store skavler. Fra toppen ser du rett bort på nabofjellet i sørøst, Kongskrona (eller Kongen eller Kongens Krone som den også kalles). Les en enda grundigere turbeskrivelse av turen til Dronningkrona på friflyt.no. Her finner du mer enn 750 turbeskrivelser.

ALTERNATIV OPPSTIGNING: Den bratte sørøsteggen fra skaret mellom Kongen og Dronninga er en luftig klatretur med 2-3 taulengder med klatring av grad 3+. Det anbefales å klatre denne seint på våren når det ikke er snø i veggen og det fortsatt er snø på Kongen og Dronninga.

NED: Den vanligste nedkjøringen følger den samme ruta som turen opp. 

ALTERNATIV NEDKJØRING: Etter å ha kjørt ned topphenget (omtrent 100 høydemeter) på Dronningkrona er det mulig å kjøre direkte ned mot fjorden. Ta til venstre ned breen til Sandvikdalen.

Fra Sandvikdalen kan en følge en sti på høyre siden av dalen nedover til fjorden. Fra Sandvikdalen kan en også følge høyspentledningene opp igjen til dalen mellom Grøvelnebba og Sandvikhaugen. Derfra videre ned til Dalsbøen.