/ Turmat

Lag et utekjøkken i fjæra

Maten du lager ute smaker ekstra godt. Men har du prøv å lage en steinovn? Med ti steg kan du lære deg hvordan du bygger en bra og effektiv sjusteinsovn, og få tips til hvordan du unngår at maten svir seg fast på steinhella.

Sist oppdatert 20. september 2023 kl 07.00
syvsteinsovn i fjæra
STEKETID: Hugg og kløyv veden opp i smått, slik at det blir enkelt og effektivt å fyre med. Foto: Miriam Kristina Mykjåland

Kveldsola skinner med sine blendende stråler, og gjør sin siste innsats på å varme oss ilandgåtte seilere. Magene våre er sultne etter en lang dag på havet, men fra vår nybygde sjusteinsovn nede i fjæra dufter det av kveite og stekte grønnsaker, mens den milde bålrøyken sakte stiger til værs.

Men en illusjon om en idyllisk helaften kan fort bli byttet ut med sur røyk i øynene, og halvstekt fisk som er sprellende kald innvendig. Så før du romantiserer deg altfor dypt ned i den kulinariske bål-verdenen, vil vi gjerne dele noen tips om hvordan en stenovn utendørs bør lages.

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

annonse
Relaterte artikler
in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse
mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

halloween suppe
Halloween-turmat

Gresskarsuppe på termos

eplekake
Testet: Firebox Billy Baking set

Test av Firebox Billy Baking Kit

kebab på bålet matt skuse villmarkingen turmat
VILLMARKINGEN

Kebab på pinne

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen