NYTT UTE

Skjermbilde 2017-12-11 kl. 22.47.15

UTEs desembernummer fås kjøpt hos Narvesen. Som abonnent får du sju numre i posten, i tillegg til full digital tilgang til alle magasinene i Fri Flyt AS. 

Finn et tilbud som passer deg!

#1 JULESTEMNING. Det er godt med en tur ut av boksen i blant. På tampen av året, når det er på sitt mørkeste og kaldeste blir vi minnet på at Norge et trygt, godt og vakkert land å bo i. Heldig er den som kan forbinde jula med god mat, dufter, smaker, samhold og glede. Det er trendy å ta med naturen inn i stua. Samtidig er det noen som går andre veien – og flytter seg selv ut. Årets juleklang kommer fra Austheiene.

Annonse

#2 JULEKALENDEREN. Vi vurderte å droppe den i år. Tenkte at folk var lei av sånt. Hørte rop om utstyrshysteri. Men så husket vi faren og sønnen som kom innom kontoret vårt i fjor og hentet hovedpremien de hadde vunnet, en Norrøna Onepiece. De var så glade. De delte allerede på hverandres skiutstyr og kom til å dele på denne også. Å dyrke en hobby koster, det vet vi alt om. Det er hyggelig å gi, og bidra til gode turopplevelser. Derfor fortsetter vi med vår tradisjonsrike adventstradisjon. 

Følg UTEs julekalender 

#3 MER TID TIL TUR. Alle seriøse produsenter av friluftsklær og utstyr har strammet seg opp for lage klær og utstyr på en bedre måte. UTE har lagt ekstra innsats i å plukke ut julegaveideer for miljøbevisste forbrukere. Forhåpentligvis kan det også spare deg selv for tid på nettet og i butikker. Mindre kø og mer tid til å gjøre det du liker. Kanskje finner du også noe til din egen ønskeliste? 

Gavetips til friluftsentusiasten

#4 MAT. Hvor avslappende er det ikke ­– særlig i jula ­– med oppskrifter som inneholder mindre enn 25 ingredienser? Fra UTEs distriktskontor i Sogndal presenterer turkokken vår, Sigrid Henjum, sine vrier på kjente klassikere – som naturligvis kan nytes ute. Varm epletoddy – nam!

#5 FRILUFTSPROFILEN. Det er skredekspert Espen Nordahl sin visjon du skal huske om du beveger deg i skredfarlig terreng i vinter: Null omkomne, vi har ingen å miste. 

Tilgjengelig for abonnenter: Skredvarsleren 

#6 SYKKEL. Virkeligheten i desember handler om mer enn snø og ski. Det er på sin plass å takke forfatter Geir Stian Ulstein for at han mestrer flere sjangre enn romankunsten.

#7 FAMILIETUR. Som en av de aller første reiselivsdestinasjonene i Europa ble Trysil tildelt merket for bærekraftige reisemål i 2013. Siden 2009 har de jobbet målrettet med lønnsomhet og energismarte løsninger. Vi dro til Trysil som turister, for å sjekke fasilitetene. Turistdestinasjoner lever av sånne som oss.

Tilgjengelig for abonnenter: Vinter som bestllt 

#8 GODT BRUKT. Vår faste og populære spalte som hyller godt brukt utstyr. Ikke visste vi at det var så mye visdom i en riktig pakket sekk! 

#9 TEST. Målet mest testene våre i UTE er ikke å selge flest mulig telt, men å hjelpe deg med å sortere og navigere i utstyrsjungelen. Et vintertelt er en investering du sannsynligvis ikke gjør så ofte. Les denne før du stikker i butikken.

Tilgjengelig for abonnenter: Gå i hi

#10 MESTRE FJELLET. Hva skal vi med framtiden om vi ikke har med oss historien? Naturen endrer seg kontinuerlig, og noe står fast. Nils Faarlund insisterer på naturens egenverdi og den frie naturens gleder. Eller for å bruke hans egne ord: Naturen går ikke ut på dato. 

Tilgjengelig for abonnenter:  Med varsomhet til den frie naturens gleder