Hva er Fri Flyt Utefilm, Lisa?

– Fri Flyt Utefilm er en filmturné som ønsker å vise utelukkende norske og nordiske friluftsfilmer. Målet er at vi reiser ut til den norske befolkningen enn at de må komme til ett sted. Det er fri aldersgrense på alle visningene, og vi ønsker å sette fokus på filmen og historiefortellingene. Det blir for øvrig noen konkurranser og giveaways fra våre sponsorer. Men i hovedsak er Fri Flyt Utefilm for deg som ønsker å sette deg ned og se på en friluftsfilm. 

Hva er forskjellen på Fri Flyt Film Tour og Fri Flyt Utefilm? 
– Forskjellen er at Fri Flyt Film Tour er en kickoff for skisesongen med både show og skifilmer. Det er også utelukkende bare skifilmer vi viser der. Konkurransene og showet i seg selv er minst like viktig som filmene på Film Tour, mens på Utefilm ønsker vi å sette enda mer fokus på selve filmene. På Film Tour har vi ikke satt høye krav til lokalene, men heller fokusert på at vi må dra til ulike steder. Vi har for øvrig mange bra lokaler på Film Tour, men på Utefilm er vi ute etter å leie kinosaler som allerede har bra lyd og bilde på plass.  

Har Utefilm noe med Fjellfilmfestivalen å gjøre?

– På en måte ikke, men det er en slags videreføring av at vi ikke arrangerer Fjellfilmfestivalen lenger. Vi har såpass stor suksess med Fri Flyt Film Tour med å reise dit folk bor, og nå vi vil gjøre det samme med Utefilm. Altså vise de beste norske friluftsfilmene på hjemstedene til folk.

Se hvor Fri Flyt Utefilm tar turen år! Foto: Bård Basberg
Se hvor Fri Flyt Utefilm tar turen år! Foto: Bård Basberg

Hvilke byer får besøk av Utefilm?

– I første omgang har vi satt opp visninger i Oslo, Drammen, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Tromsø. Vi vil se an etterspørselen litt i første omgang, men det kan godt hende vi setter opp flere visninger. Vi ønsker for øvrig kun ha å visninger på kinoer med topp kvalitet på lyd og bilde. 

Hva slags filmer ønsker dere å vise fram?

– Vi ønsker å vise en bredde av norske friluftsfilmer. Vi ønsker å touche innom grenene sykling, ski, klatring, padling, ekspedisjoner, stiløping og mer. Det kommer litt an på hva som filmes og produseres det inneværende året. Vi ønsker å vise fram flere kortfilmer. Visningen skal ikke vare mer enn to timer, så vi vil ikke ha en langfilm.


Er dere åpne for innspill fra filmskapere og andre prosjekter?

– Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som har filmprosjekter på gang! Vi har allerede opprettet kontakt med en del filmskapere, men hvis du sitter inne med en film eller to som du tenker vil passe inn ta kontakt med oss, oppfordrer Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Filmen Njord vises på Utefilm

Fri Flyt Utefilm 2022

utefilm

1.–14. november

Filmprogrammet i løpet av august.

Billettsalget åpner oktober 2022.

utefilm.no