- Vi har planlagt alt med 500 deltagere som utgangspunkt. Vi satte en frist for oss selv til idag, om ingenting på dette punktet kunne tillate å holde frem med 500 deltagere. Nå som det er økt smittespredning er det ikke sjans for at smitteverntiltakene lettes på. Det forteller Marita Bjørnbeth, arrangementsansvarlig på fjellfilm.

- Det har ingenting med manglende billettsalg å gjøre - salget har vært veldig bra. Så vi er ihvertfall veldig fornøyd med interessen for fjellfilmfestivalen, sier Bjørnbeth.

Hun legger til at det siktes på å lage fjellfilmfestival som vanlig i 2021.

Alle som har kjøpt billett og meldt seg på aktiviteter vil motta refusjon av sine utgifter. Festivalsjefen forteller at alle påmeldte har fått beskjed på mail i dag.

Dette meldes for øvrig på festivalens nettside - her er kunngjøringen i sin helhet.

Slik omtaler fjellfilmfestivalen avlysningen på sine egne nettsider:

Det er med tungt hjerte vi melder at Fjellfilmfestivalen 2020 avlyses. Dette skjer som følge av de gjeldende retningslinjer helsemyndighetene har satt for å hindre ytterligere spredning av viruset Covid-19.

Avlysningen er svært kjedelig for alle deltakere, filmskapere, foredragsholdere og samarbeidspartnere og oss som arrangør som har sett fram til å møtes på Gjendesheim 4.-6. september. Men i den situasjonen Norge og verden er inne i, støtter vi fullt opp om myndighetenes tiltak og begrensninger.