Det finnes mange fancy måter å lage turkaffe på. En av dem er Coffebrewer-posene fra The Brew Company. Men er det verdt pengene? Og hva gjør man med posen etterpå?
Det danske selskapet Brew Company sporer tilbake til 2008 da det var kjent som Grower's Cup og som var en liten revolusjon for alle med sans for noe annet enn termos-kaffe, med sin brew-in-bag-løsning.
Coffeebreweren har et spesielt filtersystem som består av papir, og en innovativ kombinasjon av pour over-kaffe og helletut. Hver pose inneholder 20-22 gram malt kaffe som er klar til bruk.
Alt du trenger å gjøre er å tilsette tre desiliter kokende vann, lukke topplåsen, og vente fire til åtte minutter avhengig av hvor sterk du vil ha den. Vri av lokkemekanismen på tuten – og kaffen er klar.
Koke vann? Middag? Les oppdaterte tester av små og lette gassbrennere.
Kaffen fra The Brew Company har 20 forskellige blandinger med kaffe fra henholdsvis Kenya, Brasil, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Colombia og Etiopia, med ulike styrker, aromaer og smaksnoter.
Testet variant er fra Costa Rica. Ifølge produsenten er denne kaffen er forarbeidet etter den såkalte honningmetoden, som sikrer 70 prosent af planteslimet blir i bønnene og dermed beholdes mye av sødmen.
Du kan selv avgjøre hvor sterk du vil ha den, ved å variere tiden før du heller den ut med den innebygde tuten.
Hva med smaken?
I min bok er dette smakssterk og god kaffe. Jeg gir den gjerne noen ekstra minutter for å få den ekstra sterk. Standardvolumet her er tre desiliter, men fyller du posen helt til topps, får du fire desiliter. En bra start på turdagen.
Rundt 20 kroner for en stor kaffekopp – eller to små – er ikke noe å klage på.
Men så kommer det litt uventete: Kaffeposen kan faktisk brukes om igjen. Dette oppfordrer leverandøren også til: Skyll ut gruten fra filteret og hell på nymalt kaffe, og tilsett med varmt vann.
Det man da i praksis sitter igjen med, er en superlett (14 gram) og helt flat kaffetrakter.
Det bør med andre ord kunne appellere både til de som setter pris på skikkelig kaffe og til de som ønsker lav vekt og lite volum på turutstyret sitt. Det er enkelt og smart.
Kaffe på tur er bra. Å dra på tur med god kaffe, er enda bedre! Det finnes mange fancy måter å lage turkaffe på. Om du vil ha det enkelt, men ikke digger pulverkaffe, er Coffebrewer noe å sjekke ut.
Kraftige fjellsko eller lette tursko? Her er fjellskoene som gjør det best i test.
Fairtrade og karbonkompensert
Kaffen er økologisk produsert og under fairtrade-ordningen, der bonden er garantert minstelønn og flere sosiale goder.
Kaffen fra Brew Company er også et CO₂-nøytralt produkt, i form av at selskapet betaler for treplanting og for lagring av ti tonn CO₂ hver måned. Restavfallet sorteres som papp.
Tilsvarende løsning finnes også med te.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.