Beef Jerky er ferdig etter ein halv dag med tørking, så dette er ekspress-speking, samanlikna med tørking av anna mat.
![TØRK TURMATEN SELV: For eksempel fruktruller. Foto: Sigrid Henjum oppskrifter til tørket turmat sigrid henjum](https://www.datocms-assets.com/55942/1635174308-oppskrifter-paa-toerket-turmat-du-kan-lage-selv.jpg?q=70&auto=format&w=104&fit=crop&crop=faces,focalpoint&iptc=allow&h=69&fp-x=0.5&fp-y=0.5)
Les også
Få en god start med å tørke din egen turmat. Her får du fem gode oppskrifter som kan være enkelt å komme i gang med for deg som vil prøve å tørke turmat.
Ingredienser
Her kan du variera med saus og krydder, alt etter korleis du likar det. Nokon likar det med teriayki-saus eller sterk chilisaus.
Bruk kjøt med lite feitt, for feittet tørkar ikkje like godt og gjer at haldbarheita vert dårleg.
Det kan vera lettare å skjera kjøtet i tynne strimlar om kjøtet fortsatt er litt frose.
Bland dei ferdigskorne kjøtbitane med marianden og set alt i kjøleskapet over natta.
Legg dei fint og flatt ut på eit bakepapir og tørk dei i steikeomnen, eller i ein dehydrator på 50 grader.
Avhengig av kor store bitane er treng dei 6-10 timar å å verta tørre. Dei skal vera mjuke men kjennast tørre ut, det er målet.
Mine bitar vart nokså sprø etter ei stund i ein boks, men det var også godt.
Kjøtet held seg lenge om du oppbevarar det kaldt og tørt.
Nyt saman med god drikke, som energi-påfyll i kneika eller i lavvoen, eller som ein fin forrett medan du ventar på middagen.
![LETT SOMMARMAT: Potetsuppe er like godt varm som kald, og kan lagast både ute og heime før avreise. Foto: Sigrid Henjum LETT SOMMARMAT: Potetsuppe er like godt varm som kald, og kan lagast både ute og heime før avreise. Foto: Sigrid Henjum](https://www.datocms-assets.com/55942/1635175749-potetsuppe-med-skogpynt.jpg?q=70&auto=format&w=104&fit=crop&crop=faces,focalpoint&iptc=allow&h=89&fp-x=0.5&fp-y=0.5)
Les også
Mat smaker ofte enda bedre ute, men hva skal du finne på – og hva har du plass til i sekken? Få oppskrifter og tips både turfrokost, lunsj, turmiddager og desserter.