Brødskivene kan du klargjøre hjemme og lett diske opp med disse nydelige sandwichene på tur.
Disse sandwichene er gode når de blir servert kalde, og fantastiske når de er grillet på bål eller gass. Sprø skorpe, saftig dressing og smeltet ost er en uslåelig kombinasjon.
Kyllingkarri
Nok til 3 store sandwich 1/2 godt brød, gjerne et litt stort håndverksbrød300 g stekt kyllingfilet skåret i skiverKarri-dressing (som beskrevet under)3 tomater i skiver150 g revet ost eller skivet ost1/2 rødløk i skiver
Oppskrift på karridressing
4 ss rømme4 ss majones2 ss lake fra sylteagurk eller lignende1 ss curry-pulver (sterk eller mild etter eget ønske) Smør karridressing på skivene, legg på kylling, tomat, rødløk og ost. Trykk skivene godt sammen.

SANDWICH MED KARRI-DRESSING: Nytes kald eller varm. Foto: Sigrid Henjum
Brie og grillet paprika
Nok til 3 store sandwich1/2 godt brød, gjerne litt stort håndverksbrød 200 g brie eller lignende, ta gjerne noe lokal ost200 g spekeskinke6 ss rød pesto1-2 grillet paprikaLitt olje og salt Gni paprikaen inn med litt olje og salt før du griller den. Trykk paprikaen ned med en stekespade eller legg en sten på for å få grillet hele flaten på begge sider. Smør rød pesto på alle skivene, dander med brie, spekeskinke og ferdig grillet paprika.
Rød pesto
Her er en oppskrift på rød pesto hvis du vil lage selv.150 g soltørket tomat i olje50 g parmesan eller hvit geitost50 g pinjekjerner eller cashewnøtter1-2 fedd hvitløk1-1,5 dl nøytral oljeSmak evt til med litt saltKjør alt i en food-prosessor til du har en passe konsistens. Pakk en og en sandwich inn i folie eller matpapir. Folien kan du bruke på grillen eller bålet for å varme og få smeltet osten, men sandwichen blir best med sprø skorpe og da må folien av på slutten. Server gjerne med litt grønt fra naturen. Bergmynte, geitrams, løvetann eller noen surblad. God lønsj!
TURMAT
Sigrid Henjum er turmat-ekspert på utemagasinet.no. Sigrid har lang erfaring som både turguide og kokk, og driver nå Sogndal Lodge & Guiding. Hun har også skrevet boka Et Ute, med turvennlige matoppskrifter.