/ Turmat

Turpizza med ost og skinke

Med bål og medbrakt stekepanne er det lett å lage god pizza på tur. Men ta for sikkerhets skyld med deg disse tipsene.

Sist oppdatert 14. oktober 2023 kl 07.00
pizza på bål
TUR-PIZZA: Pizzaen topper du med det du liker og har tilgjengelig. Mye kan forberedes hjemmefra. Foto: Ellen Lande Gossner

Pizza er sjelden turkost, men hvis du tar med deg stekepanne og et lokk så er det ikke mye innsats som skal til for å kunne nyte en god pizza på båltur.

Deler av denne oppskriften kan med fordel forberedes hjemme. Selve pizzadeig-ingrediensene kan blandes sammen i en boks eller pose. Osten kan rives på forhånd.

Pizzabunn oppskrift

  • 12 dl hvetemel

  • 1 ss bakepulver

  • 4 dl vann

  • 1 ts salt

  • 1 dl olje til steking

TOSIDIG: Pizzabunnen stekes på begge sider. Deigen er lett og snu hvis du har litt olje i pannen, og passer på at deigen ikke fyller ut hele bunnen. Foto: Ellen Lande Gossner
TOSIDIG: Pizzabunnen stekes på begge sider. Deigen er lett og snu hvis du har litt olje i pannen, og passer på at deigen ikke fyller ut hele bunnen. Foto: Ellen Lande Gossner

Tilsett vannet i blandingen av mel, bakepulver og salt og kna deigen omtrent i fem minutter.

Ta ekstra mel på hendene og form deigen til to pizzaer som passer i ei turstekepanne. Ikke la deigen gå helt ut til kanten av panna, som vil gjøre det lettere å snu bunnen.

Hell litt olje i stekepanna og sett den på bålet.

Når panna er varm, steikes deigen til den er gyllenbrun, omtrent to minutter på hver side.

Hvis det begynner å ryke, fjernes panna fra bålet. Følg godt med, for bunnen kan fort bli brent!

Pizzafyll 

  • Revet ost

  • 150 g serranoskinke

  • Litt frisk oregano

  • Oppskårne tomater

  • Salt

  • Pepper

pizza på bål
PIZZAOVN: Sett et lokk over stekepannen etter at du har lagt på fyllet. Pizzaen er ferdig når osten har smeltet. Foto: Ellen Lande Gossner

Når deigen er stekt, legges fyllet på pizzaen.

Legg et lokk på stekepanna og sett den oppå glørne til osten på pizzaen har smeltet.

MAT PÅTUR

Skjermbilde 2015-02-24 kl. 15.31.19

Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat i det fri» av Per Momrak, Øystein Vegge og Ellen Lande Gossner (foto). Boka inneholder 80 friluftsoppskrifter og teknikker for matlaging på bål. Selja Forlag

Publisert 24. februar 2015 kl 15.44
Sist oppdatert 14. oktober 2023 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikkmat

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen