Pizza er sjelden turkost, men tar du med stekepanne og lokk er det ikke mye innsats som skal til for å kunne nyte en god, bålstekt pizza på tur.

Deler av oppskriften kan med fordel forberedes hjemme.

Osten kan rives på forhånd, og hvetemel, bakepulver og salt kan blandes sammen i en boks eller pose. 

Pizzabunn

  • 12 dl hvetemel

  • 1 ss bakepulver

  • 4 dl vann

  • 1 ts salt

  • 1 dl olje til steking

TOSIDIG: Pizzabunnen stekes på begge sider. Deigen er lett og snu hvis du har litt olje i pannen, og passer på at deigen ikke fyller ut hele bunnen. Foto: Ellen Lande Gossner
TOSIDIG: Pizzabunnen stekes på begge sider. Deigen er lett og snu hvis du har litt olje i pannen, og passer på at deigen ikke fyller ut hele bunnen. Foto: Ellen Lande Gossner

Tilsett vannet i blandingen av mel, bakepulver og salt og kna deigen omtrent i fem minutter.

Ta ekstra mel på hendene og form deigen til to pizzaer som passer i ei stekepanne. Ikke la deigen gå helt ut til kanten av panna, det gjør det lettere å snu bunnen.

Hell litt olje i steikepanna og sett den på bålet.

Når panna er varm, steikes deigen til den er gyllenbrun, omtrent to minutter på hver side.

Hvis det begynner å ryke, fjernes panna fra bålet.

Følg godt med, for bunnen kan fort bli brent!

Fyll til pizza  

  • Revet ost

  • 150 g serranoskinke

  • Litt frisk oregano

  • Oppskårete tomater

  • Salt

  • Pepper

turpizza
TURPIZZA: Pizzaen topper du med det du liker og har tilgjengelig. Mye kan forberedes hjemmefra. Foto: Ellen Lande Gossner

Når deigen er stekt, legges fyllet på pizzaen.

Legg et lokk på stekepanna og sett den oppå glørne til osten på pizzaen har smeltet.

MAT PÅTUR

Skjermbilde 2015-02-24 kl. 15.31.19

Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat i det fri» av Per Momrak, Øystein Vegge og Ellen Lande Gossner (foto). Boka inneholder 80 friluftsoppskrifter og teknikker for matlaging på bål. Selja Forlag