Blir det ofte akkurat dei same rettane på tur? 

Prøv desse oppskriftene, kanskje vert det med ein gong – aldri meir, eller så vert det ein ny favoritt? 

Annonse
Testpanelet: Maten ser rar ut, men smaken var overraskande god!
TESTPANELET: Maten ser rar ut, men vart overraskande god!

Flygande Jakob

Til svoltne 3 personar 

  • 4 kyllingfiletar
  • 2 bananer
  • 1/3 l fløyte
  • 4 ss Crème Fraîche
  • 200 g bacon
  • 2 ss Sriracha-saus (nydeleg og sterk chilisaus!)
  • Ein stor neve salte peanøtter

Steik kyllingfilet og bacon i bitar med olje eller smør. Steik til dei er nesten gjennomsteikte, før du har i banan-bitar.

Bland i fløyte, Crème fraîche og chilisaus og la alt småkoka i 10 min.

Rett før servering, strø peanøttene på toppen.

TIPS!

Laktoseintolerant?
Prøv kokosmjølk!

rar mat 3
Dette er ein rar svensk rett, og mektige saker. Server som ei gryta med ris, nudlar eller brød til.

 

Rekesuppe

Til 3 personar

  • 1 boks flådde eller hakka tomater
  • 4 dl vatn
  • 2 ss eller ein terning grønsaksbuljong
  • 1 liten pakke med fløyte eller 3 dl H-mjølk
  • 1 1/2 lauk
  • 2,5 ss karri
  • 2 fedd kvitlauk
  • 1 boks hermetiske fersken, omlag 6-7 halve fersken
  • 1 dl lake frå hermetisk fersken
  • 200 g reker i lake
  • Litt olje til steiking

Surr lauk og kvitlauk i litt olje saman med karri. Tilset tomater, vatn, buljong og fløyte. Kok opp. Del fersken opp i små bitar og ha i litt av laken. Hell laken av rekene og bland i. La suppen småkoka i 5 min før servering.

Lukke til!

rar mat 2

REKER: Fyldig suppe med karri og fløyte.  Dette må du faktisk berre prøva. Rart, men veldig godt. Ei skive grovbrød passar godt til suppa.

Mat på tur

Sigrid Henjum er UTEs faste turmatekspert