I den første episoden av Født til å løpe (sesong 4) møtes fjelløperne Malene Blikken Haukøy og Glenn Tore Løland for en tur på Himakånå i Tysvær. Himakånå kalles ofte for Nedstrands svar på Trolltunga gir de besøkende følelse av å sveve over Lysevatnet med Nedstrandsfjorden og havet i sør. Tross sine beskjedne 357 høydemeter er det lite å si på utsikten, med andre ord. Dette er en svært tilgjengelig topp de fleste bruker litt over en time timer å gå. Glenn Tore og Malene løper til topps på omlag 20 minutter. Stien er merket og flyten er svært god. Vanskelighetsnivået ansees som middels. 

Saken fortsetter under bildet

Annonse

– Jeg hadde aldri vært i området før, helt nytt for meg. Derfor var jeg spent på terrenget, og redd det kanskje var litt kjedelig. Men jeg ble positivt overrasket, og synes det var flotte stier, fin utsikt og høyere fjell enn jeg hadde trodd. Mange muligheter utenom der vi var også, sier fjelløper og programleder Malene Blikken Haukøy om plassene de besøkte i sesong fire av Født til å løpe. 

Denne sesongen skal vi altså besøke løpsfjell på Sørvestlandet. 

Med litt lavere topper og slakere bakker, er det kanskje minst like fint å løpe i disse områdene som i fjellene lenger nord på Vestlandet, der en løpetur ofte kan innebære mer klyving enn løping. Turene som Malene, Glenn Tore og Tommy Haga besøker kan også gjøres relativt korte, og blir dermed tilgjengelig for de fleste. 

Se alle episodene av løpeskolen "Født til å løpe".